06.10.2011. / 18:33

Autor: Nacional.hr

Otkazana utakmica u Sarajevu, Torcida prijetila igračima?

Prema posljednjim podacima oko stadiona su razmještene policijske snage koje za sad navijače drže pod kontrolom

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSusret navijača Hajduka i Željezničara uoči prijateljske utakmice u Sarajevu bio je sve samo ne prijateljski.

U sukobima dviju navijačkih skupina nekoliko je osoba ozlijeđeno, a sarajevski mediji javljaju i kako je nekoliko u kritičnom stanju.

"Najmanje deset osoba, među kojima je i jedan policajac, ozlijeđeno je", potvrđeno je iz sarajevske službe hitne medicinske pomoći.

Sukob je, prema neslužbenim informacijama, započeo kada su pripadnici Torcide, najvjerojatnije greškom ušli na južni tribinu, na kojoj su inače domaći navijači i počeli uništavati navijačke rekvizite navijača Željezničara. No, dio sarajevskih medija javlja kako se radi o pripadnicima Torcide BiH, a ne hrvatskim navijačima.

To je dovelo do sukoba između navijača na samom stadionu. Sukob se dogodio i u naselju Socijalno, koje je udaljeno nekoliko stotina metara od stadiona.

U sukobu navijači nisu birali sredstva kojima će napasti drugu stranu, a navodno su se čuli i pucnjevi iz vatrenog oružja. Dvije je sukobljene strane na kraju razdvojila policija, a ozlijeđeni su odvedeni u bolnicu.

Prema posljednjim podacima oko stadiona su razmještene policijske snage koje za sad navijače drže pod kontrolom.

Iako policija još nije dala nikakve službene informacije, očevici s mjesta događaja javljaju kako su u neredima zapaljena dva kombija i autobus, a uništeno je i nekoliko automobila s hrvatskim registarskim oznakama.

Portal SCsport.ba prenosi neslužbene informacije prema kojima su pripadnici Torcide zaprijetili igračima Hajduka "da se ne vraćaju u Split, ako započnu utakmicu". Zbog nereda i divljanja na stadionu, organizatori su na kraju otkazali utakmicu.

Također, pozivajući se na neslužbene informacije, navode kako je do nereda došlo zbog greške policije koja je gostujuće navijače uvela na stadion dva sata prije početka utakmice, dok su na tribinama bili pripadnici navijača Željezničara koji su postavljali transparente.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 06.10.11. 19:17

I kome to
.................................
KORISTI
..................................
??????????????????
.................................
SAMI ZNATE
.................................
ODGOVOR


registracija
6/10/11

Luburic, 06.10.11. 21:26

TKO TO KAZE,J..A LI GA CACA,DA SU MUSLIMANI I HRVATI BRACA!!!BOSNA SRBIJA I HRVATSKA!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika