07.10.2011. / 17:06

Autor: Nacional.hr

Željezara Sisak - ugroženo 1130 radnih mjesta

CMC je kupio Vljaonicu cijevi Sisak od Fonda za privatizaciju 2007. godine s ciljem proširenja vlastite poslovne aktivnosti u industriji čelika

CMC Željezara Sisak (Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL)CMC Željezara Sisak (Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL)Američka tvrtka Commercial Metals Company sa sjedištem u Teksasu odlučila je zatvoriti postojeću knjigu narudžbi u sisačkoj željezari i tako započeti sa gašenjem proizvodnje.

Kako su naveli u priopćenju za javnost, CMC će izaći iz sisačke željezare ili kroz prodaju ili kroz zatvaranje.

"Unatoč usredotočenim naporima i zamjetnom napretku tijekom posljednjih nekoliko kvartala kako bismo stabilizirali i unaprijedili operativnu efikasnost u željezari, zaključili smo kako bi postizanje profitabilnosti zahtjevalo mnogo vremena i investicija u prozivodnu liniju koja se ne smatra temeljnim poslovanjem. Izlaskom iz ovog posla, uvjereni smo da ćemo bolje rasporediti kapital i management koji je bio uključen u posao u Hrvatskoj", izjavio je predsjednik tvrtke Joe Alvarado.

Navode i kako će zatvaranje željezare u Sisku dovesti do gubitka 1130 radnih mjesta.

Podsjetimo, CMC je kupio Vljaonicu cijevi Sisak od Fonda za privatizaciju 2007. godine s ciljem proširenja vlastite poslovne aktivnosti u industriji čelika.

Vezane vijesti

Ne bi propali da su radili u Srbiji

Ne bi propali da su radili u Srbiji

"Kriza poput one koja nas je pogodila prošle godine u industriji čelika ne pamti se već desetljećima. Diljem svijeta tvrtke iz naše branše su… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 07.10.11. 17:46

interesatno kako proizvodni radnici propadaju a birokracija se siri. kako to da birokracija nikada nije isplativa? Smanjiti drzavnu birokraciju i papiromaniju, ustedene novce uloziti u obnavljanje zeljezare.


registracija
12/12/10

Klarens, 08.10.11. 06:59

Cijeli ovaj suludi
............................
RECEPT PRETVORBE
............................
Skrojen je i dirigiran
...................................
Od najljuchih nam neprijatelja
......................................
A vi se kao chudite
........................................
Stoko sitnozuba


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika