15.10.2011. / 10:48

Autor: Hina , Nacional.hr

Veliki uspjeh liječnika

Dobio nove ruke

Mangino je rekao da se postupno prilagođava novim rukama te da sada neće morati svakoga dana "izvoditi čudo" kako bi uradio jednostavne stvari poput pripreme kave i oblačenja

IlustracijaIlustracijaBostonska bolnica Brigham and Women's priopćila je u petak da su 65-godišnjaku kojemu se amputirane ruke i noge transplantirane dvije ruke u rijetkoj operaciji dvostruke transplantacije.

Tim od više od 40 liječnika, medicinskih sestara i drugog medicinskog osoblja spojio je ruke Richardu Manginu tijekom 12-satne operacije prošloga tjedna.

Mangino je rekao da se postupno prilagođava novim rukama te da sada neće morati svakoga dana "izvoditi čudo" kako bi uradio jednostavne stvari poput pripreme kave i oblačenja.

Mangino, iz Revera u Massachusettsu, izgubio je ruke ispod lakata i noge ispod koljena nakon što je obolio od sepse 2002. godine.

Njegov će oporavak trajati mjesecima a liječnici očekuju da povrati osjećaj dodira za šest do devet mjeseci uz terapiju koja mu pomaže naučiti hvatati i dizati predmete.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika