17.10.2011. / 10:49

Autor: Nacionalov anketni tim

Luca Rossetti treći put postao europski prvak u reliju

Rossetti i njegov suvozač Matteo Chiarcossi nastupali su s Fiatom Grande Punto S2000

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaTalijan Luca Rossetti pobijedio je na Rallyju Antibes Cote d'Azur u Francuskoj i po treći put postao europski relijaški prvak.

Rossetti i njegov suvozač Matteo Chiarcossi nastupali su s Fiatom Grande Punto S2000. Na putu prema svojoj trećoj tituli prvaka Europe (prve dvije je osvojio 2008. i 2010.) Rossetti je, podsjetimo, pobijedio i na Croatia Rallyju u svibnju.

Rally Antibes Cote d'Azur bio je deseta utrka ovogodišnjeg prvenstva, do kraja sezone se vozi još Rallye International du Valais u Švicarskoj, ali Rossetti je već stekao dostatnu bodovnu prednost ispred sunarodnjaka Luce Bettija za još jedan naslov prvaka.

Luca Betti je s Peugeotom 207 S2000 bio drugoplasirani i na danas završenom reliju, koji je vožen u okolici Nice, a neke dionice iste su kao na legendarnom Rallyju Monte-Carlo. Treće mjesto osvojio je Poljak Maciej Oleksowicz za upravljačem Forda Fieste S2000.

Vezane vijesti

Video: Sébastien Ogier u Volkswagenu

Video: Sébastien Ogier u Volkswagenu

Francuz Sébastien Ogier potpisao je dugogodišnji ugovor sa Volkswagenom, te će od 2013. godine kada VW ulazi u natjecanje Svjetskog prvenstva u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika