20.10.2011. / 10:14

Autor: Totalsport

Šafarova prekinula pobjednički niz Radwanske

Bio je to peti međusobni ogled ove dvije tenisačice i već četvrta pobjeda Šafarove koja očigledno ne leži Radwanskoj, koja je u Moskvi bila postavljena za drugu nositeljicu

Lucie Šafarova (Wikipedia)Lucie Šafarova (Wikipedia)Lucija Šafarova, 24-godišnja češka tenisačica, zaustavila je veliki niz pobjeda koji je imala osma igračica na svijetu, Poljakinja Agnieszka Radwanska. U 2. kolu WTA turnira u Moskvi Šafarova je slavila 6-4, 4-6, 6-4.

Bio je to peti međusobni ogled ove dvije tenisačice i već četvrta pobjeda Šafarove koja očigledno ne leži Radwanskoj, koja je u Moskvi bila postavljena za drugu nositeljicu. I osim što je prekinula njen pobjednički niz, onemogućila je da se već ove srijede Poljakinja plasira na WTA Championships, završni turnir osam najboljih na svijetu koji se igra u Istanbulu. Šafarova je time pružila ruku pomoći Marion Bartoli koja može postati osma sudionica tog turnira ukoliko proslavi ukupnu pobjedu u Moskvi.

Rekli smo da je Radwanska bila u velikom nizu od 11 pobjeda. U Aziji je slavila na jakim turnirima u Tokiju i Pekingu, ali je povratkom u Europu doživjela prizemljenje. Treba reći da je Šafarova zasluženo slavila u ogledu koji je trajao tek koju minutu manje od dva sata. Radwanska je imala samo dvije break-prilike u meču i obje realizirala, dok je Šafarova imala osam šansi i napravila tri breaka.

WTA Moskva, 2. kolo:

Zvonarjeva (1) - Jovanovski 6-1, 6-1

Šafarova - Radwanska (2) 6-4, 4-6, 6-4

Kanepi - Schiavone (4) 6-4, 5-7, 7-6(7)

Vezane vijesti

WTA: Poskliznule se prve dvije nositeljice

WTA: Poskliznule se prve dvije nositeljice

Povećavaju se uzbuđenja uoči Wimbledona, trećeg teniskog Grand Slam turnira u godini. Ovog se tjedna igraju po dva ATP i WTA turnira, u Eastbourneu i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika