20.10.2011. / 12:58

Autor: Nacional.hr

Apel Hillary Clinton

Talibani, budite dio mirne budućnosti

"To znači riješiti se terorista iz vlastite zemlje, koji ubijaju vlastiti narod i prelaze afganistansku kako bi tamo činili isto", oštra je bila državna tajnica SAD-a

Hillary Clinton Hillary Clinton Državna tajnica SAD-a, Hillary Clinton pozvala je Talibane da budu dio mirne budućnosti u Afganistanu ili će se 'napadi na njihova uporišta nastaviti', izvještava BBC.

Izjavila je to nakon sastanka i razgovora s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem u Kabulu, a svoje putovanje nastavit će posjetom Pakistanu kako bi poboljšala trenutne loše odnose između te tri zemlje. Pozvala je i pakistanske vlasti na odbijanje pružanja utočišta militantima u pograničnim područjima blizu Afganistanske granice, gdje obitavaju različita plemena.

"Pojačavamo pritisak na Talibane", rekla je. Pozvala je i na oživljavanje odnosa i zajedničku borbu protiv terorizma u Afganistanu i Pakistanu. Dodala je kako Pakistan 'mora biti dio riješenja'. "To znači riješiti se terorista iz vlastite zemlje, koji ubijaju vlastiti narod i prelaze afganistansku kako bi tamo činili isto", oštra je bila državna tajnica SAD-a.

Karzai je izjavio kako je frustriran i kako želi izbacivanje Talibana iz zemlje, nakon što je militantna organizacija ubila nekoliko istaknutih političkih dužnosnika u zemlji.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
20/8/10

McCoy, 21.10.11. 07:33

Pre neki dan je rekla da Gadafi mora biti ubijen - i ubili su ga. Sada je rekla Talibanima da moraju biti deo mirne budućnosti ili ih neće biti. Moram priznati, to je prilično drugačije u odnosu na ranije izjave kaubojske administracije koji su uglavnom govorili da će Talibani biti pobeđeni ili uništeni. Da li to Hilari priznaje da je strategija propala? A opet ne mogu se oteti utisku da posle onog "ili" sledi nešto tipa "bacićemo atomsku bombu na vas". Pa NATO i USA su u Avganistanu do sada ubili preko 200 hiljada ljudi od početka vojne operacije, nekoliko stotina hiljada više njoj ionako neće značiti mnogo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika