21.10.2011. / 11:56

Autor: Hina

Jobs je mogao spasiti život?

Jobs je također umanjivao ozbiljnost svog stanja i svima je govorio da je izliječen, ali se u tajnosti i dalje liječio

Suosnivač Applea Steve Jobs odbijao se devet mjeseci podvrgnuti operaciji karcinoma, koja mu je mogla spasiti život, i okrenuo se alternativnoj medicini, napisao je njegov biograf Walter Isaacson.

Kada je na kraju ipak pristao na operaciju rijetki oblik karcinoma gušterače od kojeg je bolovao proširio se na tkivo oko tog organa, rekao je Isaacson u intervjuu za emisiju "60 minuta" na CBS-u koja će biti emitirana u nedjelju.

Jobs je također umanjivao ozbiljnost svog stanja i svima je govorio da je izliječen, ali se u tajnosti i dalje liječio.

Jobsova biografija doći će u knjižare 24. listopada, a napravljena je iz niza intervjua s njim. Očekuje se da će knjiga donijeti portret čovjeka koji je jako čuvao svoju intimu, a čija je smrt izazvala žalost i odavanje počasti širom svijeta.

Isaacson je u razgovoru na CBS-u potvrdio ranija nagađanja da je Jobs nakon prve dijagnoze odbio operaciju koja mu je mogla u konačnici spasiti život. Dodao je da je kasnije žalio zbog odluke da se raka prvo pokuša riješiti makrobiotikom i spiritualizmom.

Jobs je bio vizionar iz Silicijske doline koji je napravio revoluciju u svijetu računala, glazbe i mobitela i promijenio dnevne navike milijuna ljudi diljem svijeta. Umro je početkom listopada u 56. godini.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika