21.10.2011. / 14:25

Autor: Nacional.hr

Sabor iz trećeg pokušaja usvojio Zakon o ništetnosti

Sabor je tako obavio posao i bez glasova Furia Radina i trojice zastupnika SDSS-a

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaU Hrvatskom saboru je donesen Zakon o ništetnosti, izvještava HRT.

Parlamentarna većina je iz trećeg pokušaja ipak okupila 77 ruku za glasovanje o proširenju saborskoga dnevnog reda. Zakon o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, bivše SFRJ i Srbije, dobio je potrebni kvorum uz više od 40-ak zakonskih prijedloga. Usvojena je i Deklaracija o nekim pitanjima suradnje pravosudnih tijela Hrvatske i Srbije.

HDZ je imao podršku svojih 64 zastupnika, šestorice partnera iz HSS-a te sva tri zatupnika iz Kluba neovisnih. Vladajuću stranku su poduprli i četiri od pet zastupnika iz Kluba nacionalnih manjina. Sabor je tako obavio posao i bez glasova Furia Radina i trojice zastupnika SDSS-a.

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac jutros je izjavio kako se neće pojaviti u Saboru ako 'HDZ nastavi izigravati jučer postignut sporazum'. Rekao je kako SDSS želi da se u dnevni red uvrsti samo set Europskih zakona, Zakon o odnosu s Hrvatima izvan domovine, Zakon koji se tiče djelovanja HV-a u misijama UN-a i Zakon o privremenom financiranju. Mišljenja je kako ostali zakoni ne bi trebali biti stavljeni na glasovanje.

Podsjetimo kako je osim usvojenih zakona skinut zastupnički imunitet, SDP-ovom zastupniku, Željku Jovanoviću.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 21.10.11. 17:20

Eto, HDZ spasio branitelje!
Predlažem da Šeks ode u Mađarsku ili Austriju i odmah provjeri koliko vrijedi ovaj kretenski zakon.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika