24.10.2011. / 13:44

Autor: Hina

Počeli razgovori SAD-a i Sjeverne Koreje o razoružanju

Pregovarači Sjedinjenih Država i Sjeverne Koreje počeli su u ponedjeljak u Ženevi drugu rundu razgovora otkad su prije više od dvije godine propali pregovori šest strana o razoružanju.

S. Koreja i SAD već dulje pregovaraju o razoružanjuS. Koreja i SAD već dulje pregovaraju o razoružanjuPregovarači Sjedinjenih Država i Sjeverne Koreje počeli su u ponedjeljak u Ženevi drugu rundu razgovora otkad su prije više od dvije godine propali pregovori šest strana o razoružanju.

Sastanku koji je nastavak lipanjskih razgovora u New Yorku, više je cilj ublažavanje napetosti na podijeljenom Korejskom poluotoku nego nastavak regionalnih pregovora o gašenju sjevernokorejskoga nuklearnog programa.

"Pregovori su počeli. Oni su sada u prostoriji i razgovaraju", rekao je američki dužnosnik ispred američkoga veleposlanstva u Ženevi.

Dva izaslanstva na pregovore su stigla odvojenim automobilima, a odsjela su u istom luksuznom hotelu na Ženevskom jezeru. Očekuje se da sastanak u ponedjeljak traje do podneva, te da se nastavi nakon ručka.

Američki dužnosnici i analitičari nemaju velika očekivanja iako su nedavno ublažene napetosti između Sjevene Koreje i američke saveznice Južne Koreje.

Pregovori šest strana, Sjeverne i Južne Koreje, Kine, Rusije, SAD-a i Japana propali s 2009. jer se Sjeverna Koreja povukla.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika