26.10.2011. / 19:19

Autor: Nacional.hr

Srbi otvaraju jednu prometnu traku kroz barikade za KFOR

"Naše osnovno ograničenje je da ne želimo KFOR u bilo kakvoj akciji instaliranja kosovskih institucija Kosova", rekao je nakon sastanka predsjednik općine Zubin Potok Slvaiša Ristić

KFOR će moći prolaziti kroz barikadeKFOR će moći prolaziti kroz barikadeČetiri predsjednika općina na sjeveru Kosova dogovorili su djelomičan prekid cestovne blokade koja traje od ljeta. Kako su rekli nakon sastanka s predstavnicima KFOR-a i Eulexa, od sutra će biti otvorena jedna prometna traka koja vodi kroz barikade. No, barikade ostaju.

Dogovor je postignut kako bi se olakšalo snadbjevanje KFOR-ovih i Eulexovih snaga smještenih na Kosovu. Promet će biti omogućen samo pod uvjetom da Eulex i KFOR tim pravcima ne prevoze kosovske carinike i pripadnike policije.

"Naše osnovno ograničenje je da ne želimo KFOR u bilo kakvoj akciji instaliranja kosovskih institucija Kosova", rekao je nakon sastanka predsjednik općine Zubin Potok Slvaiša Ristić.

Državni tajnik u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović pozdravio je prijedlog kosovskih Srba, ali i dodao kako će KFOR sam odgovarati za posljedice ukoliko taj prijedlog ne prihvati.

"To onda znači da inzistiraju na visokim tenzijama i da netko u KFOR-u ima nekakav drugi plan. Ako je tako, onda sva odgovornost za sve što se dogodi pada na teret KFOR-a", rekao je Ivanović u izjavi za agenciju Beta.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika