27.10.2011. / 12:32

Autor: Hina

Slovenija dobila stranku s nazivom "Zrakoplov"

Poučen uspjehom novih stranaka na slovenskoj političkoj pozornici, koparski gradonačelnik Boris Popovič osnovao je stranku neobična imena "Zrakoplov", s kojom će nastupiti na prijevremenim izborima 4. prosinca, objavili su u četvrtak slovenski mediji.

Boris Popovič (Foto: Wikipedia)Boris Popovič (Foto: Wikipedia)Poučen uspjehom novih stranaka na slovenskoj političkoj pozornici, koparski gradonačelnik Boris Popovič osnovao je stranku neobična imena "Zrakoplov", s kojom će nastupiti na prijevremenim izborima 4. prosinca, objavili su u četvrtak slovenski mediji.

Popovič je svojom regionalnom strankom "Kopar je naš" već tri puta osvojio većinu u općinskom vijeću i mjesto gradonačelnika toga lučkog grada.

Na zadnjim parlamentarnim izborima 2008., njegova je stranka u koparskoj izbornoj jedinici podržala lokalnog kandidata Slovenske demokratske stranke (SDS). Sada Popovič na parlamentarnim izborima namjerava nastupiti samostalno na nacionalnoj razini, iako su mu po ocjenama medija šanse male jer bi u cijeloj Sloveniji morao osvojiti najmanje 4 posto glasova.

Neobičnim imenom svoje nove stranke Popovič aludira na brzinu koja bi mu bila potrebna da bi u kratkoj kampanji pred izbore dostigao političke konkurente, ali i na nesretnu metaforu o sustizanju "njemačko-francuskog vlaka" za ostanak u "zdravoj jezgri" EU-a, koju je u svojim nastupima često znao koristiti dosadašnji predsjednik vlade Borut Pahor.

"Pahorov njemačko-francuski vlak nam je pobjegao, sada nam je do cilja potreban zrakoplov", rekao je Popović za lokalne "Primorske novice".

Popularni Popovič nekadašnji je automobilistički prvak, a u politiku je ušao nakon prometne nesreće 2000. godine u kojoj je jedva ostao živ.

Vezane vijesti

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Spasilačke službe nisu pronašle ni jednu preživjelu osobu iz nigerijskog putničkog zrakoplova sa 153 putnika koji se u nedjelju srušio na stambenu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika