28.10.2011. / 12:11

Autor: Nacional.hr

T-HT u prvih devet mjeseci zabilježio manje prihode

Pad prihoda od 3,6% umanjen je doprinosom Combisa i snažnim rastom prihoda od IP-a

Ivica MudrinićIvica Mudrinić"T-HT je u teškim gospodarskim prilikama još jednom postigao solidne rezultate uz prihode manje za 3,6% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Nastavili smo provoditi čvrsto upravljanje troškovima te smo iskazali solidnu maržu EBITDA-e, pri čemu je Combis, pružatelj ICT usluga, dao pozitivan doprinos našem poslovanju. Usprkos daljnjim regulatornim pritiscima i intenzivnome tržišnom natjecanju u svim područjima, zadržali smo vodeći položaj u svim segmentima poslovanja", rekao je komentirajući poslovne rezultate Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave i glavni direktor.

"Nadalje, Vlada Republike Hrvatske predložila je ukidanje naknade od 6% na usluge u pokretnim mrežama koja je uvedena 2009. godine, a što bi vjerujemo trebalo imati pozitivan učinak na hrvatski telekomunikacijski sektor. Međutim, postojeći regulatorni okvir i dalje odgađa ulaganja u komunikacijsku/optičku infrastrukturu sljedeće generacije koja bi pomogla poticanju gospodarskog rasta u Hrvatskoj", dodao je na kraju.

Kako su naveli u poslovnim rezultatima, prihodi su se smanjili za 3,6% na 6.092 milijuna kuna ili 822 milijuna eura, u odnosu na 6.321 milijun kuna odnosno 871 milijun eura u istom razdoblju prošle godine. Doprinos Combisa iznosio je 281 milijun kuna ili 38 milijuna eura.

EBITDA se smanjila za 2,1% na 2.799 milijuna kuna (378 milijuna eura) uz maržu od 46,0%, dok je neto dobit gotovo ista i iznosi 1.483 milijuna kuna (200 milijuna eura).

Tijek novca iz redovnog poslovanja smanjio se za 14,8% na 1.894 milijuna kuna (256 milijuna eura) .

Vezane vijesti

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

Državne institucije i javna poduzeća lani su potrošili 128,3 milijuna kuna na nabavu telekom usluga, što je 45 posto manje u odnosu na 2010. HT -… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 28.10.11. 12:33

Mudriniću,nisi došao kao spasitelj Hrvatske već si jedan od nepravedno i nepošteno privilegiranih.Vjerujem i u tvoj neslavan odlazak.I ti si svoju misiju završio na planetu Zemlji i u državi Hrvatskoj.Odi sam i oslobodi nas gorčine i u srcu i u želucu.Podsjećaš nas na sve što nevalja u Hrvatskoj.Todorića čuva još količina također nepošteno stečenog bogatstva.No sve je materijalno a materijalno je i konačno.Kao i najjača kraljevstva u povijesti svijeta.Urušavanje i propast su prirodno evolucijske istine koje čovjek još nije apsolvirao na pravi način u svojoj poklonjenoj svjesnosti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika