01.11.2011. / 14:06

Autor: Totalsport

Saab napokon pronašao novog vlasnika

Kineski proizvođači PangDa i Youngman, odnosno njihova grupacija još je prije mjesec dana htjela ući u ovaj posao, a sada je napokon dogovoreno preuzimanje problematičnog Saaba

Saab je prešao u kineske rukeSaab je prešao u kineske rukeŠvedski proizvođač Saab ipak je spašen od bankrota.

Problemi s neplaćanjem radnika i dobavljača u zadnjih su pola godine dosegnuli vrhunac, a kada je švedska vlada odbila pružiti pomoć činilo se kako će Saab morati staviti ključ u bravu. Prema pisanju Bloomberga, nekadašnji automobilski div pronašao je novog vlasnika koji se za kompletno preuzimanje obvezao isplatiti 100 milijuna eura.

Kineski proizvođači PangDa i Youngman, odnosno njihova grupacija još je prije mjesec dana htjela ući u ovaj posao, a sada je napokon dogovoreno preuzimanje problematičnog Saaba kojem predstoji proces konsolidacije i strukturalnih promjena.

Kupnja je službeno potpisana, no svoj blagoslov mora dati i kineska vlada koja nije oduševljena poslovanjem švedskog proizvođača.

Vezane vijesti

Električni automobili - skupa greška?

Električni automobili - skupa greška?

Euforija od prije tri, tri i pol godine je splasnula. Tadašnja vladajuća koalicija u Berlinu postavila si je veliki cilj: Njemačka je trebala postati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika