02.11.2011. / 11:36

Autor: Nacional.hr

Macan: 'HDZ nema lošu taktiku'

"Jedna je od HDZ-ovih zadaća da se ne ostvari jedan od projekata Kukuriku koalicije, takva izborna prednost koja bi im omogućila da bez kontrole drugih mogu mijenjati Ustav", izjavila je Jadranka Kosor u Omišu

Jadranka Kosor Jadranka Kosor Stručnjak za politički marketing Krešimir Macan tvrdi kako HDZ nema 'lošu taktiku' jer je svjestan kako ne može ostvariti pobjedu na izborima. Dodaje kako su se iz stranke koncentrirali na taktiku okupljanja birača i svođenja prednosti Kukuriku koalicije na minimum.

"Premijerka Kosor samo je javno rekla ono što je već svima jasno, pa i ljudima u njezinoj stranci, a to je da će Kukuriku koalicija pobijediti", rekao je Macan nakon premijerkine izjave u ponedjeljak.

"Jedna je od HDZ-ovih zadaća da se ne ostvari jedan od projekata Kukuriku koalicije, takva izborna prednost koja bi im omogućila da bez kontrole drugih mogu mijenjati Ustav", izjavila je Jadranka Kosor u Omišu. Za izmjene Ustava Kukuriku koalicija morala bi imati 101 glas u Hrvatskom Saboru koji će u ovom sazivu imati 151 zastupnika.

Ova izjava Jadranke Kosor izazvala je podijeljene i negativne reakcije u vodstvu HDZ-a. "Bio sam šokiran, pa to je objava kapitulacije mjesec dana prije izbora", rekao je neimenovani član Predsjedništva HDZ-a, dok su se drugi složili s njenom izjavom.

Samo dan nakon toga hrvatska premijerka zauzela je borbeniji stav. "HDZ se našao u ovoj teškoj situaciji upravo zato što je otvorio vrata borbi protiv korupcije. Ali, sigurna sam da će građani to prepoznati na izborima, pa bi oni koji danas likuju, mogli biti prilično zamišljeni 5. prosinca", kazala je Jadranka Kosor nakon polaganja vijenaca na Mirogoju, dodavši kako se svaka njena izjava 'izvađena izvan konteksta može ponovno interpretirati, a nažalost mnogi to rade u korist SDP-a'.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
17/6/10

jjkeizerin, 02.11.11. 13:11

Um koji tezi kretati se u polju poznatog i ''sigurnog'' je neminovno korumpirani um. To je sama sustina korupcije i korupciju je nemoguce ukloniti ili smanjiti i nikakve represivne mjere ili zatvori, tzv. zakonodavstvo i slicno pri takvim uzaludnim naporima ne mogu ni nece stati na kraj korupciji. Svaki politicko ili religiozno ambiciozan um koji radi sopstvene koristi, zarade, tzv. ugleda ili bolesnom zeljom za moci djeluje na krajnje destruktivan nacin, sto je savrseno logicno iz svega upravo recenog, ima potrebu i gorucu teznju ''kretati se'', ''obitavati'' odnosno imati osjecaj da barem vecim djelom svoje egzistencije se ''nalazi'' u polju poznatoga, neminovno ''postaje'' korumpirani um, covjek, osoba.
ZNA SE tko ima primat, za sad na ovim nasim prostorima, s kojim ciljem i uz kakva sve djelovanja, zar ne? KAKVE SU OVO PONOVO LAZI DA SE hdz BORI PROTIV KORUPCIJE, KADA JE TO APSOLUTNO NETOCNO, KADA JE TAKVA vrsta ljudi U PITANJU, ZAR NE?


registracija
14/7/11

Trinity, 02.11.11. 14:12

Suprotno nadanjima Jadranke Kosor, ja se najiskrenije nadam da su oni građani koji su do sada bili hdzovi glasači konačno prepoznali i spoznali, i priznali sami sebi da je za korupciju u Hrvatskoj "od vrha do dna" najodgovorniji upravo hdz i da će u skladu s tom spoznajom konačno uskratiti svoj glas toj korumpiranoj, nevjerodostojnoj stranci!!
Čvrsto vjerujem da ću 5. prosinca gledati upravo hdzovska zamišljena lica!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika