04.11.2011. / 13:55

Autor: Hina

Grubišić u kampanji

Vrijeme za reviziju Vatikanskog ugovora

Neovisna lista dr. Ivana Grubišića predstavila je danas u Zagrebu svoj predizborni program pod geslom "Čovjek nadasve" ističući običnog građanina, čovjeka ispred svega te najavljujući izlazak na izbore u svim izbornim jedinicama budući da su Hrvatskoj potrebne korjenite promjene.

Ivan Grubišić (Foto:Patrik Macek/PIXSELL)Ivan Grubišić (Foto:Patrik Macek/PIXSELL)Neovisna lista dr. Ivana Grubišića predstavila je danas u Zagrebu svoj predizborni program pod geslom "Čovjek nadasve" ističući običnog građanina, čovjeka ispred svega te najavljujući izlazak na izbore u svim izbornim jedinicama budući da su Hrvatskoj potrebne korjenite promjene.

"Hrvatska je danas u dubokom minusu na svim područjima i smatramo da su nam potrebne korjenite promjene, a cilj tih promjena je sintagma koju već dugo upotrebljavam - čovjek nadasve", kazao je Ivan Grubišić na konferenciji za novinare u Novinarskom domu gdje je predstavio dio programa koji se, kako je rekao, ne nudi 'na menijima' drugih stranaka i po kojem će ih građani moći prepoznati.

"Budemo li birali iste, budućnost će nam biti gora nego sadašnjost", ustvrdio je Grubišić i naglasio da njegova lista program temelji na viziji nove, bolje i pravednije države u koju žele ugraditi kategorije etike, morala i duhovnosti jer danas, kaže, "živimo u plimi religioznosti, a u oseki duhovnosti".

Grubišić smatra da "oni koji su nas dosad vodili ne mogu biti isti koji će nas iz krize izvući". "Zato sam za korjenite promjene i demokratske smjene... Mi smo za birače, a ne za ponavljače - zna se - ili neki drugi slogan. Sve je to ista 'pašta' jer se bore za privilegije", dodao je.

Nasuprot tome, oni će, kako je rekao, tražiti da se ukinu svi politički privilegiji i to na svim razinama, da se broj zastupnika u Hrvatskom saboru smanji sa 153 na 75 zastupnika, a da se u saborskim odborima angažiraju stručni i moralni ljudi. Zalaže se i za postupno smanjenje državne administracije i preustroj vođenja Hrvatske koja je, smatra, preopterećena propisima "pa tu ni Duh Sveti ne može ništa".

"Radi dobra crkve, a ne protiv nje", Grubišić će zatražiti i reviziju ugovora s vjerskim zajednicama jer ju "taj uteg čini neuvjerljivom i potrošenom". Pritom je napomenuo da u ugovorima piše i da važe dok se ne promijene prilike. "A s hrvatske strane se promijenila situacija: Hrvatska je danas dužna 50 milijardi eura, ne radi 300 tisuća ljudi, umirovljenika je koliko i zaposlenih, a najrastrošnije se troši novac poreznih obveznika", kazao je Grubišić.

Najavio je i da će se založiti za decentralizaciju Hrvatske na pet povijesnih regija s visokom administrativnom i financijskom autonomijom.

O gospodarskim potezima više će biti riječi kad se zakoruži gospodarski program kojeg priprema ekonomski stručnjak Guste Santini, no Grubišić ipak ističe kako će im na prvom mjestu biti zapošljavanje "pod hitno".

Direktor kampanje Ivana Grubišića, novinar Drago Pilsel, koji je zamrznuo svoj novinarski status do parlamentarnih izbora, istaknuo je kako je Hrvatska slijepa, pospana i to mogu promijeniti samo ljudi čvrstog morala kao što je don Grubišić uz kojega je i sam stao. Rekao je da će voditi "skromnu, ali važnu izbornu kampanju", za što dosad imaju 200 tisuća kuna te da će sljedećeg tjedna u Splitu predstaviti članove s Nezavisne izborne liste dr. Ivana Grubišića, a tada će ih, najavio je, podržati glazbenici iz TBF-a i Luky.

Stručnjakinja za ekonomiju i vanjsku politiku Jasna Plevnik smatra da je kriza morala danas u Hrvatskoj utjecala i na krizu u ekonomiji, a pravnik Neven Alujević rekao je kako u slobodnoj Hrvatskoj danas treba osloboditi i zarobljenog hrvatskog čovjeka i društvo koje su zarobili političari sa svojim velikim strankama i namjerom ponovnog osvajanja vlasti.

Vezane vijesti

Spreman sam s narodom na ulicu protiv privilegija političara

Spreman sam s narodom na ulicu protiv privilegija političara

U Saboru su me smjestili iza stupa da me se ne vidi i ne čuje, kaže nezavisni zastupnik don Ivan Grubišić, koji sebe doživljava kao rijetkog… Više

Komentari

registracija
17/12/10

zmaj, 04.11.11. 14:10

BRAVO DON IVANE!!!!!!!!!! ;))))))))))))))))


registracija
28/4/10

Zvonko, 04.11.11. 15:33

Pa čovječe, jel iz tebe može izaći išta drugo osim te revizije?

Ko švabo, tralala...


registracija
9/5/10

lolobrigita, 04.11.11. 15:44

Raskidanje ugovora s Vatikanom i stroga sekularizacija društva.Dakle,ukidanje vjeronauka u školama pod hitno,skidanje križeva iz svih javnih ustanova i ureda.Popu popovo.
Obrazovni sustav oplemeniti stvarnim obrazovanjem,a ne zaglupljivanjem.


registracija
31/1/10

STTony, 04.11.11. 15:57

Svaka čast.


registracija
1/3/11

Laudate, 04.11.11. 16:17

I ja plaćam porez i hoću imati utjecaj na to kakvim idejama pune glavu mojem djetetu u školi.

Zato jesam za vjeronauk. Ova varijanta s alternativnim je sasvim u redu. Tko neće nitko ga netjera.

Jednoumlje nam nije donijelo ništa dobro prije 50 godina pa neće ni sada ako posegnemo za njim.


registracija
20/6/11

etna47, 04.11.11. 17:40

Sada kada je d.Ivan došao u penziju trebao bi dobiti od Vatikana neko mjesto u Africi ili Aziji mislim da bi se na tim Kontinentima malo OPAMETO tj. došao sebi.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 04.11.11. 17:43

@etna47,
Ti se ne bi opametio čak ni da ti presade mozak!


registracija
3/12/10

Yoda, 04.11.11. 18:04

@Vinogradar - ha, ha, ha... Bravo!


registracija
20/6/11

etna47, 04.11.11. 18:56

Nemogu vam pomoći JUGO-PATNJICI.


registracija
2/12/07

lei, 04.11.11. 19:23

etna47! Ne možeš ti ni sebi pomoći


registracija
4/1/09

miroljubiv, 04.11.11. 19:46

Za mene pravi gospodin,svećenik u mirovini Ivan Grubišić,apsolutni je moralni pobjednik ovih izbora,bit će savjest mnogima u Saboru.Tko zna koliki su silni milijuni otišli katoličkoj crkvi bez mogućnosti kontrole u nepovrat.don Ivan Grubišić i Dragutin Lesar svima će u novom sazivu Sabora pomrsiti račune,i lijevima i desnima.


registracija
11/1/10

fluid, 05.11.11. 12:45

Zvonko@ Predstavljaš se kao pravi vjernik u više navrata.Isto tako i kao branitelj crkve.Ti onda znaš da vjernik zbog grijeha ide na ispovjed.Dražava(vlast u državi)nemože ići na ispovjed za grijehe ali ide na reviziju.To je nužno revidiranje grijehova ali ujedno i obaveza prihvaćanja odgovornosti da se grijeh nesmije ponoviti.Ne jedanput,nego nikada više.Jasno !? Ako nije jasno tada se radi ili o primitivnosti koja mnogo toga nije u stanju razabrati ili o licemjerju koje je još veće zlo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika