07.11.2011. / 19:15

Autor: Hina

Schaeuble: Italija nije usporediva s Grčkom

Njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble izjavio je u ponedjeljak da se Grčka ne može uspoređivati s Italijom, koja je sada izložena spekulativnim financijskim napadima.

Wolfgang SchaeubleWolfgang SchaeubleNjemački ministar financija Wolfgang Schaeuble izjavio je u ponedjeljak da se Grčka ne može uspoređivati s Italijom, koja je sada izložena spekulativnim financijskim napadima.

"Uvjeren sam da stanje u Italiji nije usporedivo s Grčkom", izjavio je Schaeuble po dolasku na sastanak ministara financija eurozone. Glavna tema sastanka je sprečavanje širenja dužničke krize na Italiju, koja je pod sve većim pritiskom financijskih tržišta zbog nepovjerenja da će vlada Silvija Berlusconija provesti najavljene reforme.

"Italija je najavila mjere, koje, ako budu provedene, mogu vratiti povjerenje financijskih tržišta. Ekonomski pokazatelji talijanskog gospodarstva ne opravdavaju sadašnju nervozu na tržištima", dodao je Schaeuble.

Kamate na talijanske obveznice dosegnule su 6,6 posto, što je neodrživo na dulji rok. Italija je treće gospodarstvo po snazi u eurozoni, s golemim javnim dugom od 1900 milijardi eura, što je 120 posto njezina BDP-a.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika