07.11.2011. / 19:34

Autor: Hina

U SAD-u 49 milijuna siromašnih

Broj siromašnih Amerikanaca dosegao je u 2010. rekordnu razinu i iznosio je 49,1 milijuna, objavio je u ponedjeljak američki Ured za statistiku.

Ni u SAD-u stanje nije dobroNi u SAD-u stanje nije dobroBroj siromašnih Amerikanaca dosegao je u 2010. rekordnu razinu i iznosio je 49,1 milijuna, objavio je u ponedjeljak američki Ured za statistiku.

Ti podaci u suprotnosti su sa službenom statistikom objavljenom u rujnu po kojoj u SAD-u živi 46,2 siromašnih.

Najnoviji podaci trebali bi dati cjelovitu sliku o siromaštvu u SAD-u, uključujući i strukturu vladine socijalne pomoći, kao i troškove koje plaćaju siromašni Amerikanci.

Revidirani podaci upućuju na manji broj siromašne djece i crnaca, a veće stope siromaštva zabilježene su kod bijelaca, Azijata, Hispanaca i starijih osoba koji plaćaju velike zdravstvene troškove.

Ukupna nacionalna stopa siromaštva iznosi 16 posto, u odnosu na 15,1 posto iz rujanske službene statistike.

Najnoviji podaci dobiveni su na temelju više granice za mjerenje siromaštva koja iznosi 24,343 dolara godišnje za obitelj od dvije odrasle osobe i dvoje djece, u usporedbi sa službenim standardom od 22,113 dolara.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika