08.11.2011. / 17:54

Autor: Nacional.hr

Mađari preglasavanjem postavili svog kandidata

Ovaj slučaj još je jedan primjer kako strateško partnerstvo u Ini sve slabije funkcionira

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaUprava INA - Industrija nafte je na danas održanoj sjednici imenovala Artura Thernesza na poziciju Izvršnog direktora za rafinerije i marketing, priopćili su iz Ine. Thernesz će preuzeti dužnosti od dosadašnjeg Izvršnog direktora za Rafinerije i marketing Petera Chmurčiaka najkasnije s 01. siječnja 2012.

Zanimljivo je kako su na sjednici hrvatski članovi Uprave željeli predložiti svog kandidata za to mjesto, Miroslava Krnića. No, nakon rasprave koja je potrajala oko sat vremena, predsjednik Uprave Zoltan Aldott pokrenuo je glasanje o prijedlogu da se na mjesto Izvršnog direktora za rafinerije i marketing imenuje Thernesz. Iako su hrvatski članovi bili protiv, a mađarski za, na kraju je presudio glas predsjednika Uprave.

Ovaj slučaj još je jedan primjer kako strateško partnerstvo u Ini sve slabije funkcionira.

Inače, Artur Thernesz je međunarodno priznati kemijski inženjer i menadžer koji je u rafinerijskom poslovanju naftne industrije već više od 20 godina. Iskustvo je stekao u američkoj tvrtki Exxon. Nakon što se pridružio MOL-u, na poziv te kompanije 2005., vodio je imovinske, proizvodne i aktivnosti vezane za razvoj obnovljivih goriva unutar Rafinerija i marketinga. Tijekom svoje menadžerske karijere s MOL-om, aktivno je promovirao razvoj mladih talenata.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 08.11.11. 18:12

MOL i Mađari će sa puno srca i zahvalnosti donositi generacijama cvijeće na grob dr.Ive Sanadera.On će iz groba odgovarati da je vrlo zahvalan takvoj pozornosti te da blaženo počiva u grobu sa crnim mramorom zlatnih ispisa njegovih osobnih podataka,koje će mu ti isti poklonici dati izgraditi nakon sretnog,dugog i nadasve bogatog(doslovno)života.Na drugoj strani nadgrobne ploče stajati će natpis koji nije primjeren tekstu sa prednje strane.U potpisu će stajati Narod Hrvatske.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika