09.11.2011. / 14:28

Autor: Hina

Papandreu obećao Sarkozyju brzo formiranje vlade

Grčki premijer na odlasku Georgij Papandreu obećao je u srijedu ujutro "skoro formiranje" nove vlade u Grčkoj koju bi podupirala većina i oporba, u razgovoru s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem.

George PapandreuGeorge PapandreuGrčki premijer na odlasku Georgij Papandreu obećao je u srijedu ujutro "skoro formiranje" nove vlade u Grčkoj koju bi podupirala većina i oporba, u razgovoru s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem.

"Predsjednik Republike je danas razgovarao s grčkim premijerom Georgijem Papandreuom koji ga je obavijestio o skorom formiranju nove vlade koja će imati potporu većine i oporbe", ističe se u priopćenju predsjedničkog ureda.

Nicolas Sarkozy je u tom razgovoru "pohvalio Papandreuov rad i izrazio zadovoljstvo zbog najave formiranja vlade sa širokom potporom koja će biti kadra provesti dogovor od 27. listopada", dodaje se u tekstu priopćenja.

Guverner grčke središnje banke ocijenio je u srijedu da je "nužno što prije sastaviti novu vladu" u Grčkoj, upozorivši da bi se u suprotnom mogao destabilizirati grčki bankovni sustav.

Vezane vijesti

Sarkozy odlazi iz "aktivne politike"

Sarkozy odlazi iz "aktivne politike"

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, kojega je na izborima 6. svibnja pobijedio socijalist Francois Hollande, otići će iz "aktivne politike"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika