12.11.2011. / 12:03

Autor: Hina , Nacional.hr

'Budućnost svjetske obnove u Aziji'

Devetodnevnu turneju kritizirali su Obamini republikanski protivnici, ali američka administracija ponavlja da se zbog sadašnjih gospodarskih poteškoća u Europi i Sjedinjenim Državama budućnost svjetske obnove nalazi u Aziji

Američki predsjednik Barack Obama je stigao u svoj rodni grad Honolulu gdje će u subotu i nedjelju predsjedati godišnjim summitom 21 zemlje članice Foruma Azijsko-pacifičke ekonomske suradnje (APEC).

Osim summita Obama će voditi odvojene razgovore s kolegama iz Kine Hu Jiantaom, Rusije Dmitrijem Medvedevom i Japana Yoshihikom Nodom.

U nedjelju će održati konferenciju za novinare i zatim otputovati u Australiju. U Indoneziji će sudjelovati na summitu Jugoistočne Azije.

Tu devetodnevnu turneju kritizirali su Obamini republikanski protivnici, ali američka administracija ponavlja da se zbog sadašnjih gospodarskih poteškoća u Europi i Sjedinjenim Državama budućnost svjetske obnove nalazi u Aziji.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika