14.11.2011. / 10:33

Autor: Totalsport

Ruski hokejaši osvojili Karjala Cup

No, najveća zvijezda utakmice bio je Jevgenij Kuznjecov, strijelac pobjedničkog gola za Ruse 10 sekundi prije kraja

Ruski reprezentativciRuski reprezentativciPobjedom protiv Češke u Helsinkiju 2-1, hokejaška reprezentacija Rusije osigurala je naslov pobjednika na Karjala Cupu, tradicionalnom turniru na kojem uz spomenute selekcije nastupaju Finska i Švedska.

Rusija je nastup završila s 8 bodova, a Češka s 3. Ruse ne mogu dostići Finska (četiri boda) ili Švedska (bez boda).

Česi u u ogledu protiv Rusije poveli golom Petra Nedveda s igračem više u drugoj trećini. Aleksandr Radulov, bivši napadač Nashville Predatorsa, izjednačio je u trećem periodu, također s igračem više, što mu je bio već peti gol u tri utakmice.

No, najveća zvijezda utakmice bio je Jevgenij Kuznjecov, strijelac pobjedničkog gola za Ruse 10 sekundi prije kraja. Kuznjecov je s 19 godina i najmlađi član ruske reprezentacije.

Karjala Cup održava se od 1996. godine. Rusi su prvi od četiri uzastopna naslova osvojili 2006. godine. Ovo im je peti. Lani su slavili Finci, koji su s 10 titula i najtrofejnija nacija ovoga natjecanja. Švedska je bila pobjednik samo jednom, 1997. godine, dok Česi nikada nisu osvojili ovaj turnir.

Vezane vijesti

Rosicky napustio kamp Čeha

Rosicky napustio kamp Čeha

Kapetan češke nogometne vrste Tomaš Rosicky napustio je kamp momčadi, te otputovao u Prag gdje će biti podvrgnut tretmanu koji bi trebao pomoći u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika