29.05.2002. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

RAT PROTIV TERORIZMA

AMERIKA SE PRIPREMA ZA BABY BOOM NAKON 11. RUJNA

Broj poroda od sredine lipnja porast će za 25 posto


Američke bolnice i rodilišta pripremaju se za porast broja poroda od 20 do 25 posto od sredine lipnja, kao posljedicu napada na New York i Washington od 11. rujna prolšle godine.
Demografski je dokazano da se nakon takvih katastrofa rađa više djece, a i neki drugi pokazatelji, poput porasta prodaje opreme za bebe do 75 posto u nekim lancima trgovina, pokazuju da Ameriku očekuje mini baby boom. Središte male demografske eksplozije bit će svakako New York, gdje su mnogi parovi u rujnu ostali u svojim domovima jer nisu mogli na posao na Manhattan. Američki mediji donose izjave raznih parova koji očekuju bebe kao posredne posljedice napada na WTC. Izjave se kreću u rasponu od vrlo patriotskih, preko onih u kojima se roditelji nadaju da će baš njihova beba pomoći da se izgradi bolji svijet, pa do onih u kojima ljudi priznaju da žele dijete zbog straha od smrti.

Vezane vijesti

Dijelovi "blizanaca" poslani diljem SAD-a

Dijelovi "blizanaca" poslani diljem SAD-a

S približavanjem desete obljetnice terorističkih napada na SAD, radnici koji rade u hangaru u kojem se čuvaju ostaci Svjetskog trgovačkog centra… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika