29.11.2011. / 14:56

Autor: Totalsport

Juniori s BiH, Austrijom i Gruzijom

Idućeg ljeta juniori će završni turnir igrati u Estoniji, dok će osam najboljih europskih kadetskih sastava loviti naslov 2013. u Slovačkoj

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaU Nyonu je u utorak održan ždrijeb kvalifikacijskih skupina za Europska nogometna prvenstva do 17 odnosno 19. godina. Idućeg ljeta juniori će završni turnir igrati u Estoniji, dok će osam najboljih europskih kadetskih sastava loviti naslov 2013. u Slovačkoj.

Ždrijeb održan u sjedištu Europske nogometne federacije (UEFA) juniorskoj je reprezentaciji, koju vodi Dinko Jeličić, za suparnike donio odgovarajuće vrste Bosne i Hercegovine, Austrije i Gruzije.

Samo najbolja reprezentacija iz ove, šeste skupine osigurat će plasman na EP sljedećeg ljeta u Estoniji.

Hrvatski reprezentativci do 17 godina starosti smješteni su u 12. skupinu zajedno sa selekcijama Turske, Kazahstana i Izraela.

Kvalifikacije će se igrati u jesen 2012. godine po turnirskom sistemu, a domaćin skupine nije još određen. U završni krug kvalifikacija prolaze po dvije najbolje reprezentacije iz ukupno 13 skupina te dvije najbolje trećeplasirane momčadi.

Konačno, na završnom turniru najboljih europskih kadeta sudjelovanje će izboriti sedam najboljih reprezentacija koje čeka domaćin Slovačka. Ondje će se u ljeto 2013. odigrati Europsko prvenstvo.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika