29.11.2011. / 15:04

Autor: Totalsport

NBA: Igrači povukli tužbu protiv vlasnika, igrat će tri dana zaredom

Kad je u pitanju kalendar predstojeće sezone, svaka će momčad u njezinu osnovnom dijelu odigrati po 66 utakmica

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNastavlja se proces sporazumijevanja između Igračkog i Udruženja vlasnika NBA klubova. U utorak su iz igračkog sindikata suspendirali tužbeni postupak za zloporabu koji su uložili protiv vlasnika.

Sucu okružnog suda u Minneapolisu, Patricku Schiltzu, iz Igračkog su udruženja poslali zamolbu da obustavi postupak pokrenut protiv Udruženja vlasnika do devetog prosinca, kada će ga izvijestiti o mogućem odustajanju od tužbe. Dotad bi, procjenjuje se, novi desetogodišnji kolektivni ugovor trebao biti dogovoren i potpisan.

Igrače su vlasnici također tužili, samo na njujorškom sudu. Očekuje se da će i oni odbaciti tužbu.

Nakon rasloja u sindikatu, košarkaši će kreirati novi, koji će sadržavati 450 igrača. Svi će oni odlučivati o konačnom prijedlogu novoga kolektivnog ugovora. Budu li ga izglasali, sezona će početi za Božić.

Kad je u pitanju kalendar predstojeće sezone, svaka će momčad u njezinu osnovnom dijelu odigrati po 66 utakmica. Ista će trajati do 26. travnja, dok će se zadnja utakmica finala doigravanja igrati najkasnije dva mjeseca kasnije, dakle 26. travnja. To znači da bi sezona mogla završiti dva tjedna kasnije no što je završila prošla.

Od 66 utakmica, svih će 30 klubova odigrati 48 protiv suparnika iz iste, te samo 18 protiv klubova iz druge konferencije.

Zbog vremenske stiske najmanje će dva puta u sezoni svaka od momčadi morati odigrati tri utakmice u trima danima.

Vezane vijesti

Kraj 'lockouta'

Kraj 'lockouta'

Dana 9. prosinca i službeno je završen "lockout" u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta (NBA) koji je trajao 161 dan. Vlasnici klubova i Sindikat igrača… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika