02.12.2011. / 10:54

Autor: Nacional.hr

Mađari tvrde

Sanader je mito dobio od Gazproma, a ne od MOL-a?

"Gazprom nema nikakvu odgovornost za aktivnosti tih tvrtki prije tog datuma", stoji u službenom odgovoru iz Gazproma

Ivo SanaderIvo SanaderPriča oko primanja deset milijuna eura mita za prepuštanje upravljačkih prava u Ini mogla bi dobiti potpuno nov zaokret ako se pokaže da su natpisti mađarskog tjednika Heti Valasz točni.

Naime, Mađari ističu kako su ciparske tvrtke Hangarn Oil Products Traiding i Ceroma Holdings Limited, preko kojih je Sanader navodno dobio mito, zapravo sestrinske tvrtke ruske kompanije Gazprom.

Ruska je kompanija priznala da se Hangarn i Ceroma nalaze pod kontrolom njihovih tvrtki, ali i ističu kako sa tim tvrtkama veze imaju tek od listopada 2011.

"Gazprom nema nikakvu odgovornost za aktivnosti tih tvrtki prije tog datuma", stoji u službenom odgovoru iz Gazproma.

I u USKOK-u ističu kako informacije koje je objavio mađarski tjednik nemaju utjecaj na kazneni postupak protiv Ive Sanadera. Dodaju kako su im podaci o ciparskim tvrtkama poznati, a nalaze se i u istražnom odnosno sudskom spisu.

No, objava ovih informacija ponovno je potaknula raspravu o teoriji prema kojoj je izlazak Surgutnefta iz MOL-a zapravo bio samo prvi korak u planu prema kojem bi MOL svoj udio u Ini na kraju prodao Rusima. S obzirom na to da je MOL-ova vlasnička struktura dosta nejasna, nije nemoguće da rusi imaju nešto slilčno u planu.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika