03.12.2011. / 09:17

Autor: Hina , Totalsport

Hrvatska sa Španjolskom, Italijom i Irskom

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će na Europskom prvenstvu 2012. u skupini C sa svjetskim i europskim prvacima Španjolskom, Italijom i Irskom, odlučio je ždrijeb u Kijevu.

Slaven BilićSlaven BilićHrvatska nogometna reprezentacija igrat će na Europskom prvenstvu 2012. u skupini C sa svjetskim i europskim prvacima Španjolskom, Italijom i Irskom, odlučio je ždrijeb u Kijevu.

Prvu utakmicu Hrvatska igra 10. lipnja u poljskom Poznanu s Irskom, druga je s Italijom 14. lipnja također u Poznanu, a u zadnjem kolu 18. lipnja u Gdanjsku sa Španjolskom.

Izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske Slaven Bilić istaknuo je zadovoljstvo izvučenom skupinom na Euru 2012., te igranje u istoj sa Španjolskom i Italijom ne smatra hendikepom već privilegijom.

- Na Europskom prvenstvu nijedna skupina nije lagana. Možda će neki misliti da sam lud, ali ja sam zadovoljan ždrijebom – rekao je Bilić.

- Po meni je privilegija igrati protiv Španjolske, koja je aktualni europski i svjetski prvak, ali i protiv Italije koja je bila prvak 2006. godine. Vjerujem da imamo šanse i nadam se prolazu – veli izbornik "vatrenih"

Iako se naša reprezentacija nadala da će biti izvučena u skupini koja će igrati svoje utakmice u Ukrajini, kako bi bili smješteni u trening-kampu Šahtara u kojem kapetan Darijo Srna ima titulu "kraljevića", Bilić će se najvjerojatnije ipak odlučiti za kamp u Poljskoj.

- Let iz Donjecka do Poljske traje dva, dva i pol sata, tako da vjerujemo da ćemo na kraju ipak biti u kampu u Poljskoj – otkrio je Bilić.

Prva utakmica reprezentacije je protiv Irske.

- S njima, ali i svima, se da igrati. Nedavno smo igrali s njima u Dublinu (0-0) prijateljsku utakmicu i znamo što nas očekuje. Moramo odigrati jednu čvrstu i ratničku utakmicu i vjerujem da ih možemo pobijediti – zaključio je Bilić.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika