06.12.2011. / 18:36

Autor: Hina

Jurčić: Bod bi bio velika nagrada za sve

Premda je Dinamo u prvih pet kola D skupine Lige prvaka upisao pet poraza uz razliku pogodaka 2:15, trener 'modrih' Krunoslav Jurčić nada se prvom bodu u susretu posljednjeg kola protiv Lyona koji je na rasporedu u srijedu u 20.45 na stadionu Maksimir.

Krunoslav JurčićKrunoslav JurčićPremda je Dinamo u prvih pet kola D skupine Lige prvaka upisao pet poraza uz razliku pogodaka 2:15, trener 'modrih' Krunoslav Jurčić nada se prvom bodu u susretu posljednjeg kola protiv Lyona koji je na rasporedu u srijedu u 20.45 na stadionu Maksimir.

"U srijedu nas čeka Lyon, a mene kako nakon duge polusezone izvući sve što je ostalo u igračima. Naravno da se nadam prvom bodu. Bila bi to velika nagrada za sve nas koji smo u tom projektu. Interesira me da igrači daju svoj maksimum, da izgledamo kao ekipa i dostojno prezentiramo Dinamo," kazao je strateg hrvatskog prvaka.

Dinamo je u prvom susretu na Gerlandu izgubio 0:2, a Francuzi sada dolaze u Zagreb u znatno jačem sastavu nakon što su se oporavili Lisandro, Cris, Ederson i Gourcuff. "Modri" najviše problema imaju u obrani - za utakmicu ne konkuriraju Tonel, Cufre i Šimunić pa će tako uz Vidu stoper biti netko od veznih igrača Jerko Leko ili Arijan Ademi.

"Za razliku od Ajaxa i Reala koji su nogometni strojevi koji melju sustavom nogometne igre - Lyon nije na toj razini, barem ne djeluje kao takva ekipa. Lyon više utakmice rješava na čvrstinu, individualnu kvalitetu i brzinu koja krasi tu momčad," dodao je Jurčić.

Dinamo će se u srijedu u Maksimiru oprostiti od Lige prvaka, a nažalost ostao je i bez izgleda za osvajanje trećeg mjesta koje vodi u Europsku ligu. Za razliku od Dinama, Lyon još uvijek može i do osmine finala. "Lavove" vodi dalje uvjerljiva pobjeda u Maksimiru, ali i pobjedu Reala u Amsterdamu.

"Lyon ima teoretske izglede za prolaz i to će svakako odrediti kako će oni igrati. Ipak, dosta sam gledao Lyon u ovih par mjeseci i oni nisu ekipa koja je radi visoki pritisak ili lovi protivnika. Oni su strpljiva ekipa što je karakteristika velikih ekipa što Lyon svakako jest. Igrat će mirno, neće bitno mijenjati stil i tako će pokušati doći do pobjede," zaključio je trener Dinama.

Najbolji igrač 'modrih' u dosadašnjih pet kola bio je vratar Ivan Kelava koji smatra kako je igranje u Ligi prvaka veliko iskustvo za cijelu momčad.

"Kada iduće godine ponovno uđemo u Ligu prvaka, a siguran sam da hoćemo, bit će nam lakše. Tijekom jeseni smo imali lijepe i nešto manje lijepe trenutke i zbog toga se želimo oprostiti od naših navijača pozitivnim rezultatom. Želimo se zahvaliti našim trenerima, svim navijačima, svima u klubu što su bili uz nas tijekom cijele polusezone i sigurno ćemo dati sve od sebe," poručio je Kelava.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika