07.12.2011. / 17:57

Autor: Hina

Nogometaš godine u Bugarskoj - premijer Borisov

Izbor za najboljega nogometaša Bugarskoj ove godine ući će u povijest sličnih izbora jer su bugarski ljubitelji nogometa za najboljega izabrali - 52-godišnjeg premijera Bojka Borisova, stopji na web-siteu AIPS-a.

Bojko BorisovBojko BorisovIzbor za najboljega nogometaša Bugarskoj ove godine ući će u povijest sličnih izbora jer su bugarski ljubitelji nogometa za najboljega izabrali - 52-godišnjeg premijera Bojka Borisova, stopi na web-siteu AIPS-a.

Bugarski premijer, koji je registriran i povremeno igra za trećeligaša Vitošu, dobio je čak 20 posto više glasova od drugoplasiranoga, napadača Manchester Uniteda Dmitra Berbatova, koji je slavio na zadnjih sedam izbora. Borisov je dobio 3500 glasova, Berbatov oko 2000, a trećeplasirani je također iznenađenje, jer je Vasil Lukajev član četvrtoligaša Šipke iz Dragora.

Veliki skandal odraz je glasovanja navijača putem interneta koji su time izrazili svoje mišljenje o katastrofalnom stanju nogometa u Bugarskoj. Klubovi su sve siromašniji, nacionalna liga sve slabija, a reprezentacija je svojim rezultatima u kvalifikacijama postigla najslabiji rezultat u zadnjih 40 godina.

I sam premijer Borisov službeno je zatražio poništenje izbora, iako je on sam punopravno u izboru jer je ove sezone nastupio na nekoliko utakmica trećeligaša Vitoše iz Bistrice, grada udaljenog 15 kilometara od Sofije. Premijer je inače i bivši vrhunski karataš, a obnaša i dužnost predsjednika Bugarskog karate saveza.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika