14.12.2011. / 09:28

Autor: Hina

Anketa Reuters/Ipsos

Obamin republikanski protivnik nema šanse

Samo tri tjedna uoči prvog natjecanja za republikansku nominaciju u Iowi, Gingrich na nacionalnoj razini vodi pred Romneyem s 28 prema 18 posto podrške, pokazala je anketa

Bivši vođa republikanaca u Kongresu Newt Gingrich ima deset postotnih poena prednosti u borbi za republikansku predsjedničku kandidaturu, ali bi na izborima puno lošije prošao protiv sadašnjeg predsjednika Baracka Obame u odnosu na svog republikanskog protukandidata Mitta Romneya, pokazala je anketa Reuters/Ipsosa.

Samo tri tjedna uoči prvog natjecanja za republikansku nominaciju u Iowi, Gingrich na nacionalnoj razini vodi pred Romneyem s 28 prema 18 posto podrške, pokazala je anketa.

Ipak, rezultati ankete pokazuju da bi Gingrich imao manje izgleda od Romneya za pobjedu nad Obamom.

Kad bi se predsjednički izbori predviđeni za studeni 2012. održali danas, Obama bi pobijedio Gingricha s 51 prema 38 posto glasova, dok bi sadašnji predsjednik bio bolji od Romneya s manjom razlikom - 48 prema 40 posto.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
30/11/10

jato, 14.12.11. 09:51

Smej se smej uvek se smej,kmica


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika