16.12.2011. / 15:05

Autor: Totalsport

Liga prvaka: Milan na Arsenal, Napoli na Chelsea

U ostalim susretima Marseille će ugostiti talijanski Inter, pobjednika iz finala 2010. godine

Nogometaši AC MilanaNogometaši AC MilanaU petak su u Nyonu izvučeni parovi osmine-finala nogometne Lige prvaka. Osim susreta Milana i Arsenala, te Napolija i Chelseaja, ostali parovi su više-manje ne toliko "atraktivni".

Legendarni Nijemac i bivši član minhenskog Bayerna, Paul Breitner, izvlačio je nositelje grupa koji u prvoj utakmici, 14. i 15. veljače, gostuju kod drugoplasiranih momčadi grupne faze natjecanja. Breitner je svom Bayernu donio gostovanje kod jednog od najugodnijih iznenađenja ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka - Basela.

Drugo najveće iznenađenje Lige prvaka, ciparski APOEL, gostovat će u prvoj utakmici kod francuskog Lyona koji je velikom pobjedom u Zagrebu protiv Dinama (7-1) prošao u drugi krug natjecanja. Ovakav ždrijeb mogao bi biti dobar za francusku momčad s obzirom na to da je APOEL klub sa najmanje upućenih udaraca prema protivničkom golu u grupnoj fazi natjecanja.

Najzanimljiviji par definitivno čine Milan i Arsenal. Iako je započela sezonu katastrofalno, momčad Arsena Wengera se polagano diže i možda do veljače dostigne željenu formu koja će održati njezinu nepobjedivu tradiciju protiv talijanskih momčadi. Naime, Arsenal nikada u nokaut-fazi UEFA-inih natjecanja nije izbačen od talijanske momčadi (sedam utakmica i jedan finale). Osim toga, "topnici" su na San Siru slavili protiv Intera 5-1, a protiv Milana 2-0.

Drugi najzanimljiviji par čine drugi talijansko-engleski par Napoli i Chelsea. Londonskoj momčadi ne ide u korist povijest susreta s Talijanima u kojima su u posljednjih pet slavili samo jednom, dok su u posljednjih sedam gostovanja u Italiji također izlazili samo jednom kao pobjednici.

Real Madrid Josea Mourinha putovat će na istok kod CSKA iz Moskve. Iako se na prvi pogled pobjednik čini izvjestan, statistika i povijest rusko-španjolskih susreta govori nam drugačije. Moskovljani u pet susreta sa španjolskim momčadima nijednom nisu bili poraženi (tri pobjede i dva remija).

U ostalim susretima Marseille će ugostiti talijanski Inter, pobjednika iz finala 2010. godine. Ruski Zenit bit će prvi domaćin pobjedniku skupine C, Benfici, koja je uvelike pomogla izbacivanju prošlogodišnjeg finalista Lige prvaka - Manchester Uniteda.

Aktualni prvak Barcelona će prvi susret igrati u gostima protiv njemačkog doprvaka Bayera iz Leverkusena. Prvi susreti su na rasporedu 14. i 15. veljače dok se uzvrati igraju tjedan dana kasnije.

Liga prvaka, osminafinala, parovi:

Lyon - APOEL

Napoli - Chelsea

Milan - Arsenal

Basel - Bayern

Bayer - Barcelona

CSKA - Real Madrid

Zenit St. Peterburg - Benfica

Marseille - Inter

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika