16.12.2011. / 17:05

Autor: Hina

Monti dobio potporu za mjere štednje

Talijanska vlada lako je u petak dobila potporu za svoj paket mjera štednje, što je prvi korak u parlamentarnoj proceduri za odobravanje mjera kojima je cilj treće najjače gospodarstvo eurozone spasiti od financijske katastrofe.

Mario MontiMario MontiTalijanska vlada lako je u petak dobila potporu za svoj paket mjera štednje, što je prvi korak u parlamentarnoj proceduri za odobravanje mjera kojima je cilj treće najjače gospodarstvo eurozone spasiti od financijske katastrofe.

Zastupnički dom je s 495 glasova za i 88 protiv odobrio 33 milijarde eura vrijedan paket, koji će zahvatiti sve, od mirovina do oporezivanja nekretnina.

Plan, kojemu se protive talijanski sindikati i oporbena Sjeverna liga, na snazi je otkako je Montievoj vladi izglasano povjerenje 4. prosinca. No, da bi i dalje bio na snazi bilo je potrebno dobiti odobrenje parlamenta u roku od 60 dana.

Gornji dom, u kojem je Monti doživotni senator, trebao bi paket odobriti idućega tjedna.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika