17.12.2011. / 11:59

Autor: Hina

Kamerun suspendirao Eto-oa na 15 utakmica

Kamerun je u petak suspendirao kapetana kamerunske nogometne reprezentacije Samuela Eto'oa na 15 utakmica, a njegovog zamjenika Eyonga

Samuel Eto'oSamuel Eto'oKamerun je u petak suspendirao kapetana kamerunske nogometne reprezentacije Samuela Eto'oa na 15 utakmica, a njegovog zamjenika Eyonga Enoha na dvije utakmice jer su nagovorili suigrače da ne putuju u Alžir prošli mjesec na prijateljsku utakmicu.

"Samuel Eto'o, u svojoj ulozi kapetana, nagovorio je suigrače da odbiju putovati u Alžir", stoji u priopćenju Kamerunskog nogometnog saveza.

"Disciplinsko vijeće je zato odlučilo suspendirati ga na 15 utakmica reprezentacije", dodaje se u priopćenju objavljenom na internetskim stranicama.

Kamerunski nogometaši su, tvrdeći da nisu plaćeni za svoj nastup na turniru četiri nacije u Maroku, stupili u štrajk u studenom te su tako izazvali otkazivanje prijateljske utakmice s Alžirom.

Savez tvrdi da 30-godišnji Eto'o, četiri puta izabran za nogometaša godine u Africi, nije mogao objansiit zašto se njegovi suigrači nisu vratili u reprezentaciju nakon što su im Alžir i kamerunsko ministarstvo sporta ponudili rješenje krize. Alžirski nogometni savez je kamerunskoj reprezentaciji ponudio 30.000 eura ako dođu na prijateljsku utakmicu, a ministarstvo je dalo 29.800 dolara za reprezentaciju dan prije utakmice.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika