20.12.2011. / 10:15

Autor: Hina , Nacional.hr

Diktator u staklenom kovčegu

Televizija je objavila snimke pokojnog čelnika koji je umro u subotu, odjevena u uobičajenu odoru žućkastosmeđe boje i položena u stakleni kovčeg bogato urešen crvenim i bijelim cvijećem

Screenshot: YoutubeScreenshot: YoutubeSjevernokorejska televizija u utorak je prvi put pokazala tijelo vođe Kim Jong-Ila uz koje su stajali čelnici stranke na vlasti i najmlađi sin pokojnog predsjednika, Kim Jong-Un.

Televizija je objavila snimke pokojnog čelnika koji je umro u subotu, odjevena u uobičajenu odoru žućkastosmeđe boje i položena u stakleni kovčeg bogato urešen crvenim i bijelim cvijećem.

Na snimkama se moglo vidjeti više sjevernokorejskih čelnika u vojnim odorama kako odaju počast pokojnom vođi. Među njima je bio i Kim Jon-Un koji je nosio tamno odijelo.

Tijelo Kim Jong-Ila položeno je u mauzolej Kumsusan u Pjongjangu, gdje počiva i tijelo njegova oca, osnivača komunističke Sjeverne Koreje, Kim Il-Sunga koji je umro 1994.

Vezane vijesti

Skupa vjenčanja u Južnoj Koreji

Skupa vjenčanja u Južnoj Koreji

Beatlesi su možda pjevali da je ljubav sve što je potrebno, ali u Južnoj Koreji paru koji se želi vjenčati potrebno je i puno novaca - gotovo 200.000… Više

Komentari

registracija
1/3/11

Laudate, 20.12.11. 14:54

Sjećam se kad je Tito umro, slično je bilo i kod nas.
Tada nisam znao da je ta tuga posljedica infantilnog položaja u kojeg su nas pojedince kao članove društva stavili komunisti. Sada znam i ne ponovilo se više nikada.


registracija
26/1/08

Rampa, 21.12.11. 11:18

Niti blizu nije bilo slično!

Prije bih rekao da je bilo slično kad je jedan diktator iz naše bliže prošlosti umro!

A inače, rado bih se mijenjao za standard Titove YU!

Odmah bih dao današnji standard za standard njegova doba u kojem su radna mjesta bila sigurna, vrtići, školstvo i fakulteti bili besplatni, nije bilo participacija u zdravstvu, hrana, energija i gorivo su bili jeftini, da ne brojim dalje.

Tadašnja i današnja politička situacija me se ne tiče, od nje se ne živi, ovdje govorim o kvalitetu i visini standarda života tkzv malog čovjeka!


registracija
1/3/11

Laudate, 21.12.11. 16:40

Kad je umro Tito za njim nije plakalo onih 1.000.000 za koje nije bilo posla u zemlji dembelija te su kruh morali potražiti širom trulog Zapada. Istovremeno oni koji su imali posao bili su zaštićeni kako kakva rijetka vrsta.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika