20.12.2011. / 11:17

Autor: Hina , Nacional.hr

SAD će braniti saveznike nakon Kimove smrti

Obama je to poručio u telefonskom razgovoru s japanskim premijerom pošto je u ponedjeljak objavljena vijest o smrti Kim Jong-Ila, navodi se u priopćenju

ArhivaArhivaAmerički predsjednik Barack Obama rekao je japanskom premijeru Yoshihiku Nodi da su Sjedinjene Države odlučne braniti svoje saveznike, nakon smrti sjevernokorejskog vođe Kim Jong-Ila, priopćila je Bijela kuća.

Obama je to poručio u telefonskom razgovoru s japanskim premijerom pošto je u ponedjeljak objavljena vijest o smrti Kim Jong-Ila, navodi se u priopćenju.

"Predsjednik je istaknuo odlučnost Sjedinjenih Država da brane svoje bliske saveznike, među kojima i Japan", ističe se u priopćenju Bijele kuće, u kojemu se podsjeća da Washington pridaje veliku važnost "očuvanju stabilnosti na korejskom poluotoku i u regiji".

Obama i Noda su se dogovorili da će "SAD i Japan pozorno pratiti događaje i ostati u uskoj vezi" u vezi s tim pitanjem, po istom izvoru.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika