20.12.2011. / 17:08

Autor: Hina

Felak: Govorilo se o neprijateljskom preuzimanju Podravke

Još jedan član Podravkina nadzornog odbora, Damir Felak, izjavio je danas svjedočeći na suđenju u "slučaju Spice" da se u više navrata govorilo o mogućnosti neprijateljskog preuzimanja koprivničke prehrambene tvrtke, iako ta teme nije bila službena točka dnevnog reda.

Damir Felak (Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL)Damir Felak (Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL)Još jedan član Podravkina nadzornog odbora, Damir Felak, izjavio je danas svjedočeći na suđenju u "slučaju Spice" da se u više navrata govorilo o mogućnosti neprijateljskog preuzimanja koprivničke prehrambene tvrtke, iako ta teme nije bila službena točka dnevnog reda.

Felak, koji je iz nadzornog odbora Podravke otišao početkom 2009. kada je utvrđeno da je kao član uprave Hrvatskih šuma u sukobu interesa, prisjetio se da je optuženi čelnik Podravke Darko Marinac tvrdio da je više tvrtki zainteresirano za Podravkine dionice.

Tezu o neprijateljskom preuzimanju do sada je spomenulo nekoliko članova nadzornog odbora, a Marko Hećimović koji je u tom tijelu predstavljao male dioničare jedini je kazao da se o tome razgovaralo i na službenim sastancima, a ne samo u kuloarima ili svakodnevnim razgovorima po koprivničkim ulicama i kafićima.

Optužene u aferi Spice tereti se da su Podravkinim novcem pokušali preuzeti vlasništvo nad tom tvrtkom, a oni na optužbe odgovaraju da su branili tvrtku od neprijateljskog preuzimanja.

Felak je rekao i da je bio upoznat s opcijskim ugovorom između Podravke i varaždinske Fime po kojem Podravka stječe pravo kupnje vlastitih dionica, a za koje je ranije Fimi jamčila depozitom u Vaba banci. No, svjedok tvrdi da nije znao za kredit splitskoj tvrtci SMS, čiji je vlasnik i direktor Srđan Mladinić također jedan od optuženih za nezakonitosti kojima je Podravka navodno oštećena za 400 milijuna kuna.

USKOK u "slučaju Spice" uz Marinca i Mladinića tereti bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, bivše čelnike koprivničke tvrtke Zdravka Šestaka, Josipa Pavlovića i Sašu Romca, suvlasnika varaždinske Fima Grupe Milana Horvata te odvjetnika Zorana Markovića.

Osim za udruživanje zbog počinjenja kaznenih djela, optuženi se terete za zloporabe položaja i ovlasti, pomaganja i poticanja na te zloporabe te protuzakonito posredovanje.

Suđenje se nastavlja sutra kada bi trebao svjedočiti član nadzornog odbora Podravke Nikola Gregur.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 19.01.12. 10:07

Pitam Kosoricu,Šeksa i ostalo HDZ smeće; Šta je ovo nego organizirana skupina kriminalaca,koja je i organizirana sa ciljem činjenja ratnog profiterstva?A to su mogli samo pod pokroviteljstvom HDZ-ovskih zakona o pretvorbi.Dakle u čemu je kvaka kada se u HDZ -u bune što ih se naziva pravim imenom?


registracija
11/1/10

fluid, 19.01.12. 10:09

Ma nije "kvaka"ni u čemu !HDZ je zločinačka organizacija i oni svi to jako dobro znaju.No njihov odnos prema mudrosti i inteligenciji naroda,pokazuje svu bestijalnost kojom su prirodno nadareni.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika