13.11.2002. / 00:00

Autor: Norman Müller

INFO VIPnet

'Budućnost komunikacija'

...

BUDUĆNOST KOMUNIKACIJA
VIPnet u suradnji s Hrvatsko-austrijskom trgovačkom komorom i Donau Unversität Krems organizira simpozij pod nazivom «Budućnost komunikacija» koji će okupiti utjecajne osobe iz političkog i gospodarskog života te domaće i međunarodne stručnjake iz područja telekomunikacija. Simpozij će se održati 14. studenoga 2002. godine s početkom u 11,30 sati na Zagrebačkom velesajmu u okviru 34. međunarodnog sajma informacijske tehnologije, na kojem je VIPnet tvrtka partner.

Simpozij 'Budućnost komunikacija' nastavak je razgovora o političkim i gospodarskim temama koje su trenutačno od velikog značaja za Hrvatsku: regulaciji tržišta telekomunikacija, približavanju standardima Europske unije i učincima uvođenja novih tehnologija na društvo i gospodarstvo. Simpozij će svečano otvoriti ministar pomorstva prometa i veza Roland Žuvanić, a u njegovom radu sudjelovat će vrsni europski stručnjaci iz područja telekomunikacijskih tržišta – dr. John Beale, direktor Sektora za pregovaranje sa zemljama kandidatima za pristup Europskoj uniji, European Commission, DG Information society, prof.dr. Heinrich Otruba, dugogodišnji voditelj regulatorne komisije u Austriji, g. Arne Boernsen, dugogodišnji zamjenik voditelja regulatorne komisije u Njemačkoj, prof.dr. Johann Günther, ugledni sveučilišni profesor iz područja telekomunikacija, informacija i medija i dr. Boris Nemšić, predsjednik Uprave Mobilkom Austria. O stanju, regulaciji i planovima na hrvatskom telekomunikacijskom tržištu govorit će g. Željko Debanić, predsjednik Vijeća za telekomunikacije, mr.sc. Tatjana Holjevac, pomoćnica ministra pomorstva, prometa i veza, mr. Ante Dodig, direktor Hrvatskog zavoda za telekomunikacije, g. Damir Sabol, član Uprave Iskon Interneta, predstavnik Hrvatske udruge potrošača g. Vladimir Njegovan i mr. sc. Josef Vinatzer, predsjednik Uprave VIPneta.

Razvoj dinamičnog i pravednog tržišta telekomunikacija koje će služiti boljitku i napretku hrvatskog društva i gospodarstva, zaštitita korisnika kroz otvorena i konkurentna tržišta, pravo korištenja telekomunikacija po razumnim cijenama te iskustva zemalja Europske unije u regulaciji telekomunikacijskog tržišta samo su neke od tema o kojima će se razgovarati na Simpoziju.

Glavni cilj Simpozija je da se na jednom mjestu okupe predstavnici gospodarstva, politike i struke, operatera i korisnika te da se o ovoj iznimno važnoj temi za hrvatsko društvo razmijene mišljenja na najvišoj razini, s posebnim naglaskom na pitanju kako razvoj telekomunikacijskog tržišta utječe na gospodarstvo i društvo u cjelini.

Inače na ovogodišnjem INFO sajmu koji je u tijeku VIPnet je predstavio tri noviteta. VIPonline.airlink naziv je nove usluge koja omogućava jednostavno bežično povezivanje prijenosnih računala velikim brzinama, do 11 Mb/s, putem bežične lokalne računalne mreže (WLAN – Wireless Local Area Network). Za korištenje VIPonline.airlink usluge dovoljno je imati prijenosno računalo (PC, Mac ili PDA) opremljeno WLAN karticom i standardni Internet pretraživač. Ulaskom u zonu pokrivenosti WLAN signalom računalo će automatski otkriti prisutnost mreže i spojiti se na nju. Dovoljno je pokrenuti Internet pretrižavač i stranica za prijavu će se pokazati. Nakon uspješne prijave korisnik može uživati u brzom surfanju Internetom.

VIPnet je prvi u Hrvatskoj ponudio pristup Internetu putem bežične lokalne računalne mreže. Tijekom INFO sajma svim je posjetiteljima omogućeno besplatno korištenje nove VIPonline.airlink usluge, a promocija će se nastaviti u @vip caféima na Iblerovom i Cvjetnom trgu gdje će ova usluga biti besplatna do kraja godine.

Svi VIPnetovi korisnici, neovisno o tome koriste li MMS uslugu, mogu uz pomoć VIP.funmms usluge slati i primati multimedijske poruke kreirane od mnoštva već pripremljenih fotografija u boji ili vlastitih fotografija te polifonih melodija i zvukova koje se nalaze na web adresi funmms.vip.hr. VIPnet je ujedno obogatio i svoju VIP.infoblic mms ponudu novim kategorijama: vrijeme, sport, vic, dečko dana i djevojka dana.

VIPme korisnici od danas svoje račune mogu obnavljati i American Express karticom. Za korištenje ove usluge potrebno je samo registrirati svoju American Express karticu u VIP centrima, a 24 sata nakon prijave korisnik će VIP.sms porukom dobiti mPIN koji će prilikom plaćanja koristiti umjesto potpisa. Sam postupak obnavljanja računa vrlo je jednostavan i ne uključuje upisivanje četrnaesteroznamenkastog broja VIPme bona. Kao dar za prvo obnavljanje korisnik će dobiti 25 kuna na svoj VIPme račun.

Vezane vijesti

Operateri 'šokirani' i 'razočarani' Vladinom odlukom

Operateri 'šokirani' i 'razočarani' Vladinom odlukom

Odluka Vlade kojom je u Sabor poslan prijedlog Zakona o naknadi za pružanje usluga u pokretnim elektroničkim komunikacijskim mrežama i kojim se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika