02.01.2012. / 11:41

Autor: Totalsport

Češka očekivano bolja od Bugarske

Kvitova je nakon nešto teže izborenog prvog seta protiv Bugarkinje Tsvetane Pironkove, u 1. kolu skupine A Hopman Cupa, nanizala pet gemova u drugoj dionici kojima je ujedno i zaključila susret rezultatom 6-4, 6-2

Petra Kvitova Petra Kvitova Wimbledonska pobjednica Petra Kvitova i njen sunarodnjak Tomaš Berdych donijeli su Češkoj prvu pobjedu na tradicionalnom teniskom Hopman Cupu. Oboje su slavili u svojim pojedinačnim mečevima protiv Bugarske.

Kvitova je nakon nešto teže izborenog prvog seta protiv Bugarkinje Tsvetane Pironkove, u 1. kolu skupine A Hopman Cupa, nanizala pet gemova u drugoj dionici kojima je ujedno i zaključila susret rezultatom 6-4, 6-2. U susretu nakon toga, Berdych je umalo upropastio sve dobro što je napravio u sat i pol vremena igre protiv Grigora Dimitrova kada je propustio iskoristiti dvije meč lopte u tie-breaku drugog seta. Srećom po Češku to mu se nije osvetilo u trećem koji je češki tenisač suvereno uzeo sa 6-3. U kasnijoj igri parova Bugari su ublažili poraz slavivši 2-1 u setovima.

Drugi par današnjeg dana sačinjavaju Danska i SAD. Za Skandinavce će nastupiti prva tenisačica svijeta Caroline Wozniacki i njen partner Frederik Nielsen, dok će za Amerikance zaigrati Mardy Fish i Bethanie Mattek-Sands.

Hopman Cup, skupina A 1. kolo:

Češka - Bugarska 2-1

Kvitova - Pironkova 6-4, 6-2

Berdych - Dimitrov 6-4, 6-7(8), 6-3

Pironkova/Dimitrov - Kitova/Berdych 2-6, 6-3, 1-0

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika