02.01.2012. / 14:11

Autor: Nacional.hr

Pankretić se povlači iz politike

"Namjeravam se odmoriti nekoliko mjeseci pa ponovo u radne pobjede. Radit ću u gospodarstvu", zaključio je Pankretić

Božidar Pankretić Božidar Pankretić Bivši ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić povlači se iz politike, piše Vjesnik. Odluka o povlačenju iz politike je konačna.

"To je konačno. Da budem iskren, punih šesnaest godina sam u samom vrhu politike, a to je poprilično dugo razdoblje. Namjeravam se odmoriti nekoliko mjeseci pa ponovo u radne pobjede. Radit ću u gospodarstvu", zaključio je Pankretić. Bivši ministar veseli se slobodnom vremenu koje će odsad provoditi sa svojim kćerima. Četrdesetisedmogodišnji diplomirani inženjer agronomije nije otkrio čime će se točno baviti u gospodarskom sektoru. Dodajmo kako je već otišao i u saborsku mirovnu, kaže kako je 'uzeo što mu je bilo ponuđeno'.

I ostali članovi bivše vlade koji nisu dobili mandat u Saboru odlučili su malo se odmoriti od politike.

"Kao prvo kanim se odmoriti. Imam podosta planova, a nijedan nije politički nego su redom znanstvenog ili kulturnog karaktera. Dakle, namjeravam se vratiti struci jer želim pomoći u onome što se u Hrvatskoj još uvijek nije napravilo", rekao je bivši 64-godišnji potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj, obnovu i povratak Slobodan Uzelac.

Navodi kako se želi uključiti u izgradnju kulturnih institucija. "U to se mislim uključiti na volonterskoj bazi, i to iz pozicije znanstvenika. To mi je velika želja. Kao država nismo završili važan posao, izgradnju kulturnih institucija manjina, a to je vrlo bitno za Hrvatsku u cjelini. Osjećam da mi je to obveza", izjavio je Uzelac.

Na pitanje je li ovo kraj njegove političke karijere, odgovorio je s 'nikad ne reci nikad', dodavši kako je 'čvrsto uvjeren u namjeri da u izvršnoj vlasti nikada više ne sudjeluje'.

Bivši ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković bio je peti kandidat na HDZ-ovoj listi u VI. izbornoj jedinici, ali mandat su osvojila tek prva četiri. "Prvo ću se malo odmoriti, a onda ću aktivirati svoj odvjetnički ured", rekao je.

Ističe kako se nastavlja baviti politikom. "Politike se ne odričem, pogotovo jer sam na čelu jedne od najboljih organizacija u zemlji, Županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije", kazao je 50-godišnjak. Veseli ga što će odsad imati više vremena za obitelj i prijatelje. Naglašava kako je za vrijeme njegova upravljanja ministarstvom provedeno 'više reformi negoli je to bio slučaj u nekoliko njemu prethodnih mandata zajedno'.

Bivši ministar znanosti, obrazovanja i sporta Radovan Fuchs rekao je zbogom Ministarstvu nakon punih 18 godina. Postavljen tek šesti na listi u I. izbornoj jedinicu, nije imao šanse. Prije dvoipolgodišnjeg ministarskog mandata bio je državni tajnik za visoko obrazovanje, a prethodno je radio kao pomoćnik ministra za međunarodnu suradnju. Najavio je povratak u granu znanosti, navodno će raditi u Institutu za medicinska istraživanja ili na Veterinarskom institutu. Možda odabere i jednu od savjetničkih funkcija, dodajmo kako je od 1992. do 2004. godine bio jedan od savjetnika pri Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

registracija
30/6/09

jebivjetar, 02.01.12. 16:35

Bio seronja, otišo ko seronja !


registracija
27/12/06

Skipp, 02.01.12. 16:55

Nakon što je uz zdušnu pomoć Frišćića upropastio ugled Radićevoj stranci sad se povlači. I veseli se tome. Šteta što ne postoje kazne za ovakve.


registracija
15/11/06

rimaz, 02.01.12. 17:56

Nikad nije bio u vrhu politike. Gurao se u vrh. Još u Račanovo doba je pokazao da je ljigavac. U ljigavo Sanaderovo doba je ljigavo zasjeo na formacijsko mjesto potpredsjednika vlade, ostavivši vješto mjesto ministra poljoprivrede (seljaka). Ukaljao je ime svog oca kojeg su cijenili kao vrijednog i poštenog seljaka.


registracija
30/9/09

davor12345, 02.01.12. 18:44

He, he, he! Tako to biva kad se 'oće krast na fini način! Žali bože plaća što mu je Hrvatski narod platio za nerad!


registracija
24/3/10

bagsy, 02.01.12. 18:46

Bit će to veliki gubitak za hrvatsku i hrvatsku politiku,neprocijenjivo


registracija
30/9/09

davor12345, 02.01.12. 18:53

Jeba te, kad su prije oko godinu dana seljaci "pravili nerede", prvo što je napravio je to da je zbis'o iz ministarstva poljoprivrede i uvalio ga Čobanoviću. Coward!


registracija
26/11/09

CH2710, 02.01.12. 19:20

jebivjetar, 02.01.12. 16:35

Bio seronja, otišo ko seronja !

--------------------------------------------------------------------------------

Da, ali sada je bogati seronja, budući da je pljačkao gje je stigao i mogao.


registracija
16/2/11

egipat, 02.01.12. 21:15

MA KOJI JE KU.RA..C VAMA NOVINARIMA SVI DAJU VIJES STO JE NEKO G.O.V.NO ISLO IZ POLITIKE


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 02.01.12. 22:04

Lazljivi prokleti seronja,nakon propasti stranke se povlaci.Najradje odi u pakao ti i svi koji su iz interesa suradjivali sa krvnicima hrvatskog naroda.Proklet bio.


registracija
11/1/10

fluid, 02.01.12. 23:24

Isti razlozi napustanja politike kao i Sanader ! Samo sa manjom zaradom !?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika