12.01.2012. / 16:06

Autor: Nacional.hr

Lenovo predstavio 'fleksibilni' IdeaPad Yoga

YOGA patentirani preklopni dizajn s dvojnim zglobom od 360 stupnjeva je stabilniji i izdržljiviji te sveukupno doprinosi tanjem i lakšem dizajnu kućišta

Lenovo IdeaPad YogaLenovo IdeaPad YogaLenovo je predstavio IdeaPad YOGA, prvi multi-mode prijenosnik na tržištu prepoznatljiv po preklopnom (Flip&Fold) dizajnu od čak 360 stupnjeva. IdeaPad YOGA korisnicima pruža 4 u 1 osobno računalo, odnosno četiri različita načina korištenja u jednom računalu. Lenovo je također najavio svoj novi IdeaCentre A720, najtanje 27inčno „sve u jednom" (AIO) računalo na tržištu.

IdeaPad YOGA spoj je stila i snage ultrabooka s prenosivošću 13.3 inčnog multi-touch tableta. Patentirani dizajn modela YOGA s dvojnim zglobom osmišljen je kako bi omogućio stvaranje i korištenje sadržaja na četiri intuitivna načina korištenja - prijenosnik, tablet, uspravan položaj i šator - u jednom računalu koje nudi veću izdrživost i stabilnost u odnosu na ostale konvencionalne konvertibilne oblike.

S druge strane, IdeaCentre A720 posjeduje prvi 27 inčni zaslon koji omogućuje šire podešavanje kuta od -5o to 90o. Ovaj inovativni zglobni zaslon omogućuje ugodnije korištenje u svim pozicijama kao i kombinaciju sa muti-touch zaslonom bez ruba koji podržava 10 točaka pritiska za nadasve unaprijeđeno višekorisničko iskustvo.

"Jasno nam je da korisnici žele svoja 4 zaslona: mobilni uređaj, tablet, prijenosnik i pametni televizor i žele da imaju besprijekornu interakciju bilo gdje i bilo kad. Ova najava predstavlja našu usmjerenost ka predstavljanju inspirativnih inovacija koje korisnici i očekuju od nas", izjavio je Yang Yuanqing, Predsjednik i izvršni direktor tvrtke Lenovo.

"IdeaPad YOGA multi-mode prijenosnik redefinira konvergenciju i izmjenjivo korisničko iskustvo spajajući najbolje od tradicionalnog računala s najboljim od tableta i ostalih uređaja".

Prijenosnik IdeaPad YOGA: četiri iskustvena načina za stvaranje i korištenje

Stvoren kako bi spojio poslovni i privatnog stila života, IdeaPad YOGA multi-mode prijenosnik predstavlja inovativan dizajn koji optimizira korisničko iskustvo Ultrabooka i tableta kroz četiri različita načina korištenja - prijenosnik, tablet, uspravan položaj i šator. U usporedbi s konvencionalnim konvertibilnim oblicima, YOGA patentirani preklopni dizajn s dvojnim zglobom od 360 stupnjeva je stabilniji i izdržljiviji te sveukupno doprinosi tanjem i lakšem dizajnu kućišta. YOGA je najtanji konvertibilni ultrabook na tržištu debljine svega 0.67 inča (16.9 mm) i težine 3.1 lbs (1.47kg). Pokretan Intel Core serijom procesora s operativnim sustavom Windows 8, YOGA podržava trajanje baterije od 8 sati sa 8GB RAM-a i 256GB SSD-a. Kao prijenosno računalo u punoj veličini, vitak dizajn prijenosnika YOGA uključuje sitne ali značajne detalje kao što je mekana gumena boja na vanjštini za lakše držanje, kožna presvlaka za dlan te bočne tipke dizajnirane za lakši pristup svim načinima korištenja.

Kao multi-mode prijenosnik, IdeaPad YOGA donosi ugodnu i prirodnu interakciju korisnika kada se koristi u bilo kojoj poziciji. Za uživanje u igrama osjetljivim na dodir s više igrača i društvenim mrežama u pokretu, korisnici jednostavno preklopi natrag YOGA zaslon u prenosivi 13.1 inčni HD+ (1600 x 900) tablet s kapacitetom od 10 istovremenih pritisaka na zaslon. Za zabavu, čitanje kao i pretraživanje interneta, korisnici mogu preklopiti YOGA zaslon u odgovarajući uspravni položaj ili šator položaj koji štedi prostor i približuje zaslon korisniku. Svestrani multi-mode oblik prijenosnika YOGA predstavlja idealnu ravnotežu između stvaranja i korištenja sadržaja, dok u isto vrijeme nudi korisnicima optimalno iskustvo prijenosnika i tableta u jednom uređaju.

IdeaCentre A720 „sve u jedan" (AIO): Uzdizanje dodira na novu razinu

Kao najtanje 27 inčno AIO računalo na tržištu sa uglađenom metalnom vanjštinom, IdeaCentre A720 tanji je od inča (24.5mm) i posjeduje multi-touch zaslona bez okvira koji podržava 10 istovremenih pritisaka. Računalo A720 nastavlja Lenovo tradiciju gracioznog dizajna AIO računala pametno pozicionirajući računalo u dnu jedinice. Unaprjeđujući dodatno AIO dizajn, A720 je napravljen kako bi optimizirao iskustvo dodira u „digitalnom" domu. Vrlo prilagodljiv zglob A720 omogućuje korisniku da privuče zaslon pod kutom od -5o i sklopi ga unazad pod kutom od 90o, čineći ugodnijim korištenje aplikacija na dodir u dužem vremenskom periodu u bilo kojoj poziciji.

Kako bi optimizirali iskustvo dodira AIO računala, A720 multi-touch zaslon s kapacitetom od 10 istovremenih pritisaka na zaslon podržava korištenje više korisnika s većom točnost. Pokreće ga Intel Core serija procesora i NVIDIA GeForce grafička kartica do jednog TB HDD-a i 64 GB SSD memorije, A720 predstavlja impresivno kućno multimedijalno iskustvo na 16:9 zaslonu visoke rezolucije bez okvira. S integriranim zabavnim sadržajem, poput room-shaking Dolby Home Theatre V4 zvukom, Lenovo High-Sense (720p HD) kamerom i Lenovo IdeaTouch (paket aplikacija i igara osjetljivih na dodir), A720 je stilski i zabavan dodatak za zabavni centar modernog doma.

Cijene i dostupnost

IdeaPad YOGA multi-mode prijenosnik bit će dostupan u drugoj polovici 2012. godine sa procijenjenom početnom maloprodajnom cijenom od 1299 američkih dolara.

Vezane vijesti

Lenovo predstavio nove Ultrabook prijenosnike

Lenovo predstavio nove Ultrabook prijenosnike

Lenovo je hrvatskim korisnicima predstavio dugo očekivane Ultrabook prijenosnike IdeaPad U30 i U410. Lenovo Ultrabook prijenosnici kombiniraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika