13.01.2012. / 13:26

Autor: Totalsport

WTA Sydney: Azarenki prvi naslov u 2012. godini

Azarenki je ovo deveti WTA naslov, dok je Li ostala na pet

Viktorija AzarenkaViktorija AzarenkaBjeloruska tenisačica Viktorija Azarenka pobjednica je ženskog WTA turnira u australskom gradu Sydneyju. Slavila je treća igračica svijeta protiv Kineskinje Na Li sa 6-2, 1-6, 6-3.

U meču u kojem je "momentum" išao s jedne strane na drugu, Azarenka je slavila nakon nešto malo manje od dva sata igre. Bjeloruskinja je u prvom setu čak tri puta oduzimala servis petoj tenisačici svijeta, te ga bez ikakvih problema uzela rezultatom 6-2.

Činilo se da bi finale moglo biti ubrzo gotovo s obzirom na prikazanu igru obiju igračica, ali po povratku s pauze nakon seta, Kineskinja je zaigrala mnogo bolje što se odrazilo i na rezultatu. Li nije pružila Azarenki ni najmanju šansu u drugom setu prepustivši joj svega šest poena na svom servisu. Kineskinja je s dva breaka osigurala odlučujući set rezultatom 6-1.

Ključni trenutak dogodio se u osmom gemu treće dionice kada je Azarenka napravila break, ali samo zahvaljujući pogrešci linijskog suca i neodlučnosti Kineskinje. Naime, Li je udarila winner koji je dirao crtu, sutkinja je pozvala aut, a ona se nije "usudila" pozvati hawk-eye u pomoć, te je Bjeloruskinja dobila priliku servirati za meč.

Publika u Sydneyju zamalo je svjedočila novom preokretu, ali Kineskinja nije uspjela realizirati dvije break-prilike koje je imala na servisu Azarenke. Bjeloruskinja je kod svoje druge meč-lopte opalila odličan servis koji Na Li nije vratila.

Azarenki je ovo deveti WTA naslov, dok je Li ostala na pet.

WTA Sydney, finale:

Azarenka (3) - Na Li (4) 6-2, 1-6, 6-3

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika