19.01.2012. / 15:36

Autor: Nacional.hr

Ante Markov

'Nije nas bilo briga koga Zarubežnjeft uzima kao partnera'

Što se tiče angažmana off shore tvrtke White Falcon Holdinga, iza koje navodno stoji obrtnik iz Sv. Nedjelje Bruno Mlinar, Markov je istaknuo kako su Rusi odabrali tvrtku, ali su znali da će i njihov predstavnik ući u Nadzorni odbor

Ante MarkovAnte Markov"Ministar Popijač i Vlada bili su upoznati sa svime", izjavio je na konferenciji za novinare direktor Janafa Ante Markov. Objašnjavajući poslovni aranžman između Janafa, ruskog Zarubežnjefta i off shore tvrtke White Falcon Holding, Markov je istaknuo kako je Janafov cilj bio ispunjavanje poslovnog interesa te da je sve bilo u skladu s politikom Vlade.

Pojasnio je kako je u svibnju 2011. postpisan memorandum u nazočnosti ministra Đure Popijača, potpredsjednika vlade za investicije Domagoja Ivana Miloševića i ruskog ministra Šmatka te je taj memorandum proslijeđen Ini.

Nož u leđa Ine

Nakon toga je Zarubežnjeft formirao tvrtku te pozvao Janaf da kupi udio od 10 posto u toj tvrtki. Janaf je potom dobio suglasnost Nadzornog odbora i Ministarstva gospodarstva te je donio odluku o kupnji udjela.

Što se tiče angažmana off shore tvrtke White Falcon Holdinga, iza koje navodno stoji obrtnik iz Sv. Nedjelje Bruno Mlinar, Markov je istaknuo kako su Rusi odabrali tvrtku, ali su znali da će i njihov predstavnik ući u Nadzorni odbor.

"Nismo se pitali tko je vlasnik White Falcon Holdinga. Za nas je partner Zarubežnjeft, a koga su oni uzeli to je njihova stvar", rekao je na kraju Markov.

Podsjetimo, tjednik Nacional u aktualnom je broju otkrio kako joj je, u trenutku dok se hrvatska vlada borila s MOL-om oko prevlasti u Ini, državna tvrtka Janaf nelojalno konkurirala i sklapala poslovne aranžmane u korist Zarubježnjefta

Vezane vijesti

Sisak će kazneno goniti Marinu Matulović Dropulić zbog JANAF-a

Sisak će kazneno goniti Marinu Matulović Dropulić zbog JANAF-a

Grad Sisak će kazneno goniti bivšu ministricu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Marinu Matulović Dropulić, zbog pogodovanja u… Više

Komentari

registracija
9/3/11

poluprovokator, 19.01.12. 17:46

Čim se u poslovima di se vrti "državni" tj naš novac i imovina pojavi off shore - policija i uskok i odvjetništvo moraju skočit i sve blokirati i istražiti. Odmah pri/zatvoriti odgovorne za uplitanje off shore-a. Ispitati zakonitost i ako ona postoji odmah drugo jutro izglasati promjenu zakona- jer je pisan od kriminalne "hobotničke" vlasti radi pranja novca i otimačine.

Sramota!


registracija
9/3/11

poluprovokator, 19.01.12. 17:50

...a jel to "onaj ministar" čija je žena ustupila žigove za označavanje trupaca za rušenje privatniku koji je "putevima gospodnjim" došao u vlasništvo posunčanih šuma?
...nas u povijesti učili da su Mlečani sve drveće porušili i pokrali šume i odvukli trupce, a kad ono "ministrovi" preci možda bili...


registracija
14/11/07

laufer, 19.01.12. 18:41

Kakvi "Turci", "Srbi","Mlečani"... što su ovi "domoljubi" u posljednjih 20 godina pokrali i upropastili, svi "dušmani" zajedno od stoljeća sedmog su male bebe.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika