22.01.2012. / 10:05

Autor: Hina , Nacional.hr

Afganistan: SAD i Francuska složni oko nastavka misije

Dvoje ministara se složilo da Sjedinjene Države i Francuska rade s partnerima ISAF-a i afganistanskom vladom na jamčenju postojanosti i učinkovitosti misije

Hillary ClintonHillary ClintonAmerička državna tajnica Hillary Clinton i francuski ministar vanjskih poslova Alain Juppe složili su se u subotu u pogledu zajedničkog rada na nastavku međunarodne misije u Afganistanu, navodi State Department.

U razgovoru s francuskim ministrom Clinton je izrazila sućut zbog smrti četvorice francuskih vojnika u petak u Afganistanu, nakon čega predsjednik Nicolas Sarkozy razmatra raniji povrat kontingenta, precizirala je američka diplomaciju u priopćenju.

Dvoje ministara se složilo da Sjedinjene Države i Francuska rade s partnerima ISAF-a i afganistanskom vladom na jamčenju postojanosti i učinkovitosti misije, prema priopćenju.

Francuski ministar obrane Gerard Longuet je tijekom posjeta Afganistanu u subotu rekao da je afganistanski vojnik koji je u petak ubio četvoricu francuskih vojnika i ranio ih 15, očito taliban koji se ranije infiltrirao u redove afganistanske vojske.

Za nedjelju je predviđen razgovor ministra Longueta s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaiem i afganistanskim ministrima obrane i unutrašnjih poslova. Longuet će po povratku izvijestiti predsjednika Sarkozyja o mjerama koje se afganistanske vlasti obvezuju poduzeti radi sigurnosti francuskog kontingenta.

Francuska s 3.600 vojnika ima treći po veličini vojni kontinget u okviru NATO-ovih snaga u Afganistanu.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
20/8/10

McCoy, 22.01.12. 18:36

Maleni je hteo da se izvuce iz propalog americkog projekta na mala vrata. Ali tetka Hilari je zvala danas popodne da podseti malenog na preuzete obaveze...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika