26.01.2012. / 09:23

Autor: Hina

Panetta:

Al-Kaida ostaje stvarna prijetnja za SAD

Na pitanje jesu li SAD uspjele poraziti ekstremističku organizaciju, Panetta je odgovorio: "Ne još" i dodao da su članovi al-Kaide i dalje "stvarna prijetnja, te da moraju pojačati pritisak na njih gdje god se nalazili"

IlustracijaIlustracijaUnatoč smrti Osame bin Ladena Al Kaida i dalje ostaje stvarna prijetnja za Sjedinjene Države, rekao je u srijedu američki ministar obrane Leon Panetta na tv-kanalu CBS News.

CBS News je objavio dijelove razgovora s Panettom koji će biti emitirani u nedjelju, u kojem šef Pentagona govori o strategiji Sjedinjenih Država. "Tražimo članove Al-Kaide bez obzira gdje se nalazili", rekao je Panetta u tom razgovoru.

Na pitanje jesu li SAD uspjele poraziti ekstremističku organizaciju, Panetta je odgovorio: "Ne još" i dodao da su članovi al-Kaide i dalje "stvarna prijetnja, te da moraju pojačati pritisak na njih gdje god se nalazili".

Panetta je također ocijenio da su američke snage zadale veliki udarac vodstvu te terorističke organizacije. Na popisu deset glavnih čelnika Al-Kaide nakon atentata 11. rujna danas je živ samo Ajman al-Zavahiri, koji je postao šef organizacije nakon smrti Osame bin Ladena.

Eliminirano je osam od 20 glavnih vođa Al-Kaide, uglavnom raketama iz američkih zrakoplova u sklopu velike kampanje predsjednika Baracka Obame nakon što je preuzeo funkciju u siječnju 2009.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika