26.01.2012. / 11:46

Autor: Totalsport

Paes i Štepanek iznenađujuće do finala

S druge strane će im stajati nezaustavljivi američki dvojac Bob i Mike Bryan koji su u polufinalu upisali 23. pobjedu u nizu na putu prema četvrtom uzastopnom naslovu na Australian Openu

Radek Štepanek Radek Štepanek U finalu Australian Opena kod tenisača, u konkurenciji parova, očekivano će igrati 1. nositelji braća Bryan, te neočekivano Paes i Štepanek koji su izbacili 2. nositelje Mirnjija i Nestora.

U oba polufinalna meča kod tenisača u konkurenciji parova gledatelji u Melbournu mogli su vidjeti vrlo neizvjesne susrete, te jedno iznenađenje. Naime, nepostavljeni par koji čine Indijac Leander Paes i Čeh Radek Štepanek u tri su seta bili bolji od 2. nositelja, Ukrajinca Maksa Mirnjija i Kanađanina Daniela Nestora s 2-6, 6-4, 6-4. Nakon što je lani sa sunarodnjakom Maheshom Bhupathijem poražen u finalu upravo od braće Bryan, Paes se po četvrti puta plasirao u finale Australian Opena, a još mu jedinu nedostaje naslov u Melbourneu kako bi kompletirao pobjede na sva četiri Grand Slama. S druge strane, njegov partner Štepanek nema velikih rezultata u ovoj konkurenciji.

S druge strane će im stajati nezaustavljivi američki dvojac Bob i Mike Bryan koji su u polufinalu upisali 23. pobjedu u nizu na putu prema četvrtom uzastopnom naslovu na Australian Openu. Međutim, u meču protiv 7. nositelja Šveđanina Roberta Lindstedta i Rumunja Hoira Tecaua opasno su visili u odlučujuće trećem setu. Naime, švedsko-rumunjska kombinacija je pri rezultatu 6-5 imala 40-30, odnosno meč loptu, no Amerikanci su se izvukli i došli do pobjede u 13. igri.

Prije manje od dva tjedna finale turnira u Sydneyu igrala su upravo ova dva para, a slavili su Bryani s dva puta po 7-6, pa možemo očekivati još jedan neizvjestan dvoboj.


Australian Open, tenisači, parovi, polufinale:
B. Bryan / M. Bryan (1) - Lindstet / Tecau (7) 4-6, 6-3, 7-6(5)
Paes / Stepanek - Mirnji / Nestor (2) 2-6, 6-4, 6-4

tenisačice, polufinale:
Šarapova (4) - Kvitova (2) 6-2, 3-6, 6-4
Azarenka (3) - Clijsters (11) 6-4, 1-6, 6-3

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika