15.11.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

DUHANSKA MAFIJA

JOŠ NEMA SUDSKE ISTRAGE PROTIV ĐUKANOVIĆA

JOŠ NEMA SUDSKE ISTRAGE PROTIV ĐUKANOVIĆA

‘’U bi svakoj pravnoj državi ono što je skupština usvojila moralo zainteresirati Državnog tužioca’’, rekao je u petak potpredsjednik Narodne stranke Crne Gore Predrag Popović za crnogorski dnevnik Dan. ‘’Crna Gora je zemlja organiziranog kriminala, a s obzirom da je ova vlast i pokrovitelj svega toga, sasvim je jasno zbog čega pravosudni organi nisu pokrenuli slučaj Đukanović, zaključio je Popović, dodavši kako neće odustati od borbe protiv mafije i organiziranog kriminala. Crnogorska parlamentarna komisija koja je ispitivala točnost napisa hrvatskog tjednika “Nacional” je još u svibnju usvojila zaključak iz kojega je vidljivo da je crnogorski državni vrh povezan sa mnogim nezakonitim radnjama. Međutim, iako su nakon tog skupštinskog zaključka republički pravosudni organi trebali optužene dovesti pred sud, do toga nije došlo.
“Državni i super nezavisni tužilac Božidar Bobo Vukčević, nakon ozbiljnog proučavanja skupštinskog izvještaja, napisao je optužnicu, ali mu je ispala u gužvi na promotivnom skupu Đukanovićevog DPS-a”, ironičan je bio predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore, Miroslav Vicković.
‘’Naša obaveza je bila da ispitamo napise hrvatskog tjednika Nacional, što smo i učinili. Došli smo do jasnih podataka koji su trebali pokrenuti pravosudne organe da poduzmu mjere protiv osoba koje su radila protiv Ustava i zakona’’, kaže Novak Radulović, poslanik SNS u republičkom parlamentu.
On smatra da će se međunarodne organizacije uključiti u rasvjetljavanju svega ovoga u prvom redu zbog zaštite svojih interesa.
‘’Mnogi će i pred međunarodnim pravosudnim organima odgovarati zbog enormnog šverca cigareta, kao i kreditnog zaduživanja Crne Gore koje nije bilo zakonito, kaže Radulović ističući da je zbog raznih kriminalnih radnji “dojučerašnji premijer nagrađen i postavljen na predsjedničku stolicu Skupštine”.

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika