28.01.2012. / 09:24

Autor: Hina

Jak potres pogodio istok Japana, nema tsunami upozorenja

Jak potres magnitude 5,5 po Richteru pogodio je istočni Japan u subotu ujutro, a zasad nema izvješća o ozlijeđenima i štetama niti je izdano upozorenja od tsunamija.

Za sad nema informacija o štetamaZa sad nema informacija o štetamaJak potres magnitude 5,5 po Richteru pogodio je istočni Japan u subotu ujutro, a zasad nema izvješća o ozlijeđenima i štetama niti je izdano upozorenja od tsunamija.

Središte potresa bilo je na dubini od 20 kilometara u prefekturi Yamanashi, zapadno od Tokija u kojemu se potres također osjetio, objavila je Japanska meteorološka agencija. Potres se dogodio u 22,43 sata po srednjoeuropskom vremenu.

Potresi su česti u Japanu jer je riječ o jednom od seizmički najaktivnijih područja na svijetu. Oko 20 posto svjetskih potresa magnitude 6 i više zabilježi se upravo u Japanu.

U ožujku prošle godine sjeveroistočnu obalu te zemlje pogodio je do sada najjači zabilježeni potres magnitude 9, a razarajući tsunami pokrenuo je najgoru nuklearnu krizu od katastrofe u Černobilu od prije 25 godina, budući su oštećeni reaktori japanske nuklearne elektrane Fukushima. Katastrofa koja je lani pogodila Japan ostavila je iza sebe 23.000 mrtvih i nestalih.

Vezane vijesti

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japanski ministar financija Jun Azumi izrazio je u nedjelju zadovoljstvo dogovorom koji je dan ranije postigla eurozona o pomoći u dokapitalizaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika