01.02.2012. / 14:47

Autor: Hina

Za svaki slučaj ugašen reaktor kalifornijske nuklearke

Jedan od dvaju reaktora u nuklearnoj elektrani San Onofreu na jugu Kalifornije ugašen je jer je otkriveno manje curenje u parnome generatoru, ali vlasti tvrde da taj incident nije opasan za javnost niti za radnike u elektrani.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaJedan od dvaju reaktora u nuklearnoj elektrani San Onofreu na jugu Kalifornije ugašen je jer je otkriveno manje curenje u parnome generatoru, ali vlasti tvrde da taj incident nije opasan za javnost niti za radnike u elektrani.

Reaktorska jedinica koja inače proizvodi 1100 megavata električne energije zatvorena je u utorak u 17:30 po lokalnome vremenu (u 2:30 po srednjoeuropskome), za svaki slučaj, kako je objašnjeno, a ostat će ugašena nekoliko dana, rekao je Gil Alexander, glasnogovornik tvrtke South California Edison.

Drugi reaktor već je deaktiviran jer je zakazano punjenje gorivom, rekao je. No elektrana ima velike rezerve električne energije koju kupuje od nezavisnih proizvođača i nastavit će korisnicima isporučivati energiju, rekao je. "Sutra naši korisnici ne bi trebali imati nikakvih problema", dodao je.

Curenje koje je Alexander opisao kao "veoma maleno", otkrili su senzori, a dogodilo se u zatvorenom sustavu u kojem cirkulira voda iz reaktora.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika