01.02.2012. / 19:27

Autor: Martina Čizmić

Navijači "navalili" na ulaznice za EURO 2012

Zanimanje za ulaznice za Europsko prvenstvo u nogometu 2012. ni u Hrvatskoj niti u drugim zemljama do sada nije bilo jako izraženo. U Njemačkoj se situacija mijenja, navijači su "otkrili" turnir u Poljskoj i Ukrajini.

Navijači su već navalili na ulazniceNavijači su već navalili na ulazniceKonačno. Valjda je to bilo na umu Olivera Bierhoffa kad je javnosti otkrio da raste zanimanje za kontinentalnim turnirom na istoku Europe. Ali to "konačno" menadžer "Elfa" nije naravno izgovorio, ostao je pri uobičajenim diplomatskim riječima:

"Broj zahtjeva za ulaznicama na početku je bio skroman, ali u međuvremenu uočavamo nagli porast zanimanja. Polazimo od toga da ćemo na svim utakmicama koje igramo u prvoj fazi natjecanja po skupinama imati više zahtjeva nego stvarnih ulaznica. Za moguće četvrtfinale je već sad broj zahtjeva premašio naše mogućnosti", izjavio je Bierhoff za web stranicu Njemačkog nogometnog saveza (DFB.de).

Porast zanimanja za nastupima reprezentacije Bierhoff objašnjava "jakom identifikacijom" fanova s timom izbornika Joachima Löwa: "Mislim da organizatorima nećemo morati vratiti niti jednu jedinu ulaznicu!" Što se više približava EURO (turnir traje od 8. lipnja do 1. srpnja), sve se više može i vidjeti da je "nacionalna reprezentacija najvažnija njemačka sportska ekipa, najdraže 'dijete' Njemačke, dodao je Bierhoff.

Europska nogometna federacija (UEFA) njemačkim je navijačima za tri utakmice u grupnoj fazi natjecanja u Lvivu (protiv Portugala, 9. lipnja), u Harkivu (protiv Nizozemske, 13. lipnja) i u Lvivu (protiv Danske, 17. lipnja) na raspolaganje stavila po 6.000 ulaznica za svaki meč.

Ukoliko se "Elf" plasira u četvrtfinale, odnosno polufinale, fanovi Njemačke će moći kupiti po 5.000 ulaznica.

Potpora fanova na licu mjesta

"U slučaju nastupa u finalu automatski imamo pravo na 9.000 karata", izjavio je Bierhoff. Ukoliko za neku utakmicu ima više zainteresiranih od stvarnog broja raspoloživih ulaznica, o imenu kupca odlučuje se - lutrijom. Koliko trenutno ima zahtjeva za njemačkim paketima ulaznica, Bierhoff nije otkrio.

Za "Elf" će potpora navijača na licu mjesta biti od velikog značaja. Bierhoff: "Energija koja se prenos s fanova na momčad može biti odlučujuća, pogotovo kad se želi osvojiti titulu prvaka Europe". A to Nijemci žele. Žele konačno savladati nadmoćne Španjolce koji su im stali na put na dva posljednja velika turnira.

U finalu prvenstva Europe 2008. i u polufinalu Svjetskog prvenstva 2010. Španjolska je slavila minimalne pobjede protiv Nijemaca.

Menadžer njemačke reprezentacije se osvrnuo na na medijske izvještaje o problemima organizacije turnira u Poljskoj i posebice u Ukrajini, gdje u prvoj fazi turnira i nastupa "Elf":

"U odnosu na standarde koji vladaju u Njemačkoj, navijači će se morati najvjerojatnije priviknuti na nešto drugačije uvjete. Uoči nekog turnira uvijek se puno kritiziralo, puno se pričalo o horora scenarijima. I onda je svaki turnir na koncu ipak funkcionirao. Optimističan sam da će to tako biti i u slučaju Ukrajine."

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika