02.02.2012. / 11:41

Autor: Totalsport

Afrički kup nacija: Gana i Mali posljednji četvrtfinalisti

Gana će kao prvoplasirana iz skupine D igrati protiv Tunisa u četvrtzavršnici

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNogometaši Gane i Malija posljednji su četvrtfinalisti ovogodišnjeg izdanja Afričkog kupa nacija koji se igra u Gabonu i Ekvatorijalnoj Gvineji.

Gana i Gvineja odigrali su 45 minuta (prvo poluvrijeme) solidnog nogometa u posljednjem kolu skupine D grupne faze natjecanja. Drugo je poluvrijeme bilo, ruku na srce, antipropaganda nogometa. Povele su "crne zvijezde" u 28. minuti vrlo lijepim pogotkom Agyemangua Badua koji je s preko 20 metara udaljenosti proparao mrežu gvinejskog vratara Yattara.

Izgledalo je kao da će se s minimalnom prednošću Gane otići na odmor kada je Camara u prvoj minuti sudačke nadoknade, pri pokušaju ubačaja u šesnaesterac s lijeve strane, slučajno pogodio gol neopreznog vratara Kwaraseya.

Kao što smo spomenuli, drugo poluvrijeme bilo je za zaborav. Vrijedi istaknuti samo isključenje Gvinejca Baha zbog drugog žutog kartona u 70. minuti susreta. Gana, unatoč brojčanoj prednosti, nije pokazivala ni najmanju ambiciju da napadne suparnička vrata te je rezultat na kraju ostao 1-1.

U drugoj utakmici Mali je morao okrenuti zaostatak od 1-0 protiv Bocvane da bi se plasirao u daljnju fazu natjecanja. Povela je Bocvana u 51. minuti susreta preko Ngele, ali je svega šest minuta kasnije Dembele već vratio stvari na početak.

Petnaest minuta prije kraja igrač Barcelone Seydou Keita zabio je za potpuni preokret i plasman Malija u četvrtfinale. Tamo će igrati protiv Gabona, jednog od dva organizatora natjecanja.

Gana će kao prvoplasirana iz skupine D igrati protiv Tunisa u četvrtzavršnici.

Afrički kup nacija, 3. kolo skupina D:

Gana - Gvineja 1-1 (Badu 28 / Camara 45+1)

Mali - Bocvana 2-1 (Dembele 57, Keita 75 / Ngele 51)

Redoslijed: 1. Gana 7, 2. Mali 6, 3. Gvineja 4, 4. Bocvana 0

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika