03.02.2012. / 11:36

Autor: Totalsport

PBZ Zagreb Indoors: Karlović otpuhao Selu

U četvrtfinalu Karlović igra protiv Mihaila Južnija s kojim je igrao dva puta u karijeri i dva puta gubio

Ivo KarlovićIvo KarlovićDva hrvatska tenisača nastavljaju svoj put na PBZ Zagreb Indoorsu. Nakon što se Ivan Dodig, branitelj naslova, plasirao u četvrtfinale, isto je nekoliko sati kasnije učinio i Ivo Karlović.

Vrlo lako je 46. igrač na svijetu pobijedio Izraelca Dudija Selu (73. igrač s ATP ljestvice) sa 6-3, 6-2 za jedan sat i sedam minuta igre. Bio je to njihov drugi meč u karijeri i druga pobjeda Karlovića (prvu je ostvario na Australian Openu 2008. godine).

Karlović je tijekom ovog meča čak četiri puta oduzimao servis suparniku (po dva puta u svakom setu). Bio je to meč u kojem je Karlović kontrolirao apsolutno sve, jer je konstantno bio opasan na suparnički početni udarac, a svoj je držao strašno čvrsto. Uostalom, ubacio je 70 posto prvog servisa, a nakon prvog servisa je osvojio 29 od ukupno 32 poena. Zabio je i dvanaest asova.

Prve i jedine probleme na vlastiti servis Karlović je osjetio kod 2-2 u drugom setu. Tada je spasio jedinu break-loptu Sele u meču, a tada je i prvi put izgubio poen nakon ubačenog prvog servisa. No, to je bio samo trenutak u meču u kojem je Hrvat potpuno gospodario.

U četvrtfinalu Karlović igra protiv Mihaila Južnija s kojim je igrao dva puta u karijeri i dva puta gubio. Igrali su i ove godine, neizvjesan meč u Dohi, kojeg je Rus dobio sa 6-2, 6-7(3), 6-3.

PBZ Zagreb Indoors, 2. kolo:

Karlović - Sela 6-3, 6-2

Dodig (4) - Garcia-Lopez 4-6, 6-4, 6-4

Baghdatis (6) - Kubot 6-4, 6-2

Južnij (3) - Žemlja 6-1, 6-3

Lacko - Bogomolov (2) 6-0, 6-7(1), 6-1

Vezane vijesti

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Hrvatski teniski savez je dobio potvrdu iz ITF-a da će na olimpijskom turniru u Londonu ovog ljeta pravo nastupa od hrvatskih tenisača i tenisačica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika